Snö i Göteborg – så länge blir den kvar

Säsongens första snö har fallit över Göteborg. Men för den som vill hinna ge sig ut i snövädret är det bråttom – snart väntar mildare temperaturer igen.

ANNONS
|

Snön har dragit in över Västsverige och vid 11-tiden hade det redan fallit fem centimeter snö i Uddevalla, rapporterar Bohusläningen. Under förmiddagen visade SMHI:s prognoskarta hur molnen rörde sig allt närmare Göteborg.

– Det kan mycket väl bli snö i Göteborg redan under eftermiddagen, sa Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Och vid 17-tiden började säsongens första snö falla över centrala Göteborg.

SMHI har gått ut med en gul varning i de delar av Västra Götaland som ligger sydväst om Vänern. Det betyder att snöfallet kan komma att orsaka trafikstörningar.

Varningen sträcker sig dock inte över centrala Göteborg.

ANNONS

– Det kommer att bli några centimeter snö även i Göteborg, men kanske inte att det når upp till varningsnivå riktigt, säger Therese Fougman.

Så länge ligger snön

Snön kommer lagom till slutet på sommaren. För fram tills för några dagar sedan rådde nämligen meteorologisk sommar i Göteborg, men nu är hösten kommen i hela landet.

– Om man tittar på det senaste dygnet så hade till och med delar av Västra Götaland vintertemperaturer igår. Dock inte Göteborg.

Meteorologisk vinter blir det först när dygnstemperaturen ligger under noll grader i fem dagar i sträck, vilket inte väntas i Göteborg den närmaste veckan.

Det kommer att snöa under kvällen och natten men under måndagsmorgonen ser det ut som att det klingar av. Nästa vecka ser vädret ut att bli mildare igen, runt nollan i början av veckan och temperaturer på ett par plusgrader under tisdagen och onsdagen. Framåt nästa helg kan det bli fem plusgrader igen.

– Så den snön som kommer nu kanske inte ligger så länge, men man får väl njuta av att den lyser upp lite, säger Therese Fougman.

Har du bilder på snöfallet? Mejla Göteborgs-Posten på nyheter@gp.se

LÄS MER:Snöoväder gav inställda bussar och elavbrott

LÄS MER:Nya varningar från SMHI – stora snömängder

LÄS MER:En och en halv meter snö begraver New York

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS