Smarrig baktävling en mötesplats för ungdomar

Efter förra årets succé med en 140 meter lång vattenrutschbana valde ungdomsfullmäktige att fortsätta på temat stort. Och denna gång anordnades en gigantisk baktävling.

ANNONS
|

– Vi vill skapa en mötesplats för unga under Kulturkalaset och så vill vi att fler ska få upp ögonen för vd ungdomsfullmäktige är och hur vi kan påverka, säger Rasmus Bjersing, andre vice ordförande i ungdomsfullmäktige.

– Förra året hade vi en water slide, även om den var väldigt populär så kunde inte alla delta. Därför tänkte vi att vi anordnar en baktävling för då kan alla vara med, även de som har en funktionsnedsättning och kanske sitter i rullstol.

På Kungstorget hade två rader med långbord med vita dukar ställts upp under lördagseftermiddagen för att göra plats för megabaktävlingen under Kulturkalaset. De som ville delta fick välja mellan en mängd ingredienser som stod framdukade. Bland annat jordgubbar, kolakräm och strössel fanns att tillgå. Men även maräng, vindruvor och sockerkaka.

ANNONS

Sedan hade de fem minuter på sig att skapa en så fin bakelse som möjligt. Efter att ha namngett bakverket tog en jury bilder på alla bidrag för att kunna jämföra dem. Förutom utseende bedömdes även kreativitet och namn.

– Det har funkat väldigt bra och många personer i olika åldrar har kommit hit, säger

Sandra Daniel, ordförande i ungdomsfullmäktige och en av medlemmarna i juryn.

Tävlade gjorde bland andra Else, 2,5 år med assistans av mamma Lisa Åhrman som fick hjälpa till att spritsa grädde. Lite längre ner längs samma bord arbetade Sofie, 4 år och Jamie, 6 år under koncentration medan de blev påhejade av mamma Emma Hedenskog.

Sandra Daniel berättar att det är andra året i rad ungdomsfullmäktige deltar under Kulturkalaset, och hon hoppas att det ska bli en tradition.

– Vi kommer garanterat vara med under nästa år också. Men vad vi gör då vet man aldrig men vi har många idéer.

– Viktigast är att skapa någon typ av mötesplats, det behöver vi bli bättre på i Göteborg, säger hon.

ANNONS