Skottskadad efter mordet vägrar prata med polisen

Den man som skadades i samband med att en annan man sköts till döds i Biskopsgården i söndags, har kunnat höras av polisen.
– Men det enda han egentligen säger är att han inte vill prata med oss, säger Christer Fuxborg vid polisen som befarar en hämndaktion efter dådet.

ANNONS
|

Polisen fick larm om skottlossningen utanför en pizzeria i Biskopsgården på Hisingen klockan 17.48 på söndagskvällen.

– Vi har vittnen som berättat att de hört flera kraftiga knallar, något som styrks av att vi har hittat flera tomhylsor platsen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst och fortsätter:

LÄS MER: Dödsskjutning vid pizzeria – ännu ingen gripen

– Vi har också vittnen som hört vad de uppfattat som en skåpbil köra från platsen, även ljudet från en moped har hörts. Om ett eller båda fordonen har något med dådet att göra är oklart – vi är därför angelägna att komma i kontakt med personer som kan ha sett något som kan ha ha med händelsen att göra, säger han.

ANNONS

Avled av skottskadorna

De båda skjutna männen fördes med ambulans till sjukhus.

En av dem, en man i 20-årsåldern, avled senare på kvällen av sina skador och därmed inledde polisen en förundersökning om mord.

Den andre mannen, som är i övre tonåren, opererades för sina skador. Hans tillstånd betecknas som stabilt och under måndagseftermiddagen kunde han höras av polisens utredare.

– Han säger dock inte mycket mer än att han inte ville prata med polisen och att han inte vill medverka i någon utredning, säger Christer Fuxborg.

Enligt Fuxborg är båda männen väl kända av polisen och man misstänker att dådet handlar om någon form av gängkriminell uppgörelse.

– I de här misstänkta kretsarna brukar det ingå att man inte vill prata med oss, säger Christer Fuxborg.

Befarar ni en hämndaktion för skjutningen?

– Det kan man förstås inte utesluta sett till den historik vi har. Vi vet också att konflikter mellan gäng kan blossa upp väldigt snabbt, säger han.

Mannen som skottskadades utanför pizzerian vill inte prata med polisen.
Mannen som skottskadades utanför pizzerian vill inte prata med polisen. Bild: Robin Aron

Trötta på våldet

Under måndagen fanns gott om poliser i det aktuella området, tillgängliga för att prata med allmänheten och för att ta emot tips.

– Bilden vi har är att många är väldigt trötta på våldet och för risken att bli skadad när gäng drabbar samman på allmän plats. Det gör enligt min uppfattning att en större allmänhet är beredd att prata med oss i större utsträckning än vad den var för några år sedan. De närboende vill precis som vi ha stopp på våldet och skjutningarna, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Parallellt med tipsmottagningen arbetade polisens spanare och utredare febrilt med att få fast den eller de som ligger bakom skjutningen och mordet och under måndagseftermiddagen påbörjades en ny dörrknackning i området.

– Vi har några olika uppslag som vi arbetar efter, säger Christer Fuxborg.

Någon misstänkt för skjutningarna har dock inte gripits.

Under måndagen var även krisstödsteam från kommunen på plats i området, tillgängliga för de som vill ställa frågor och som har behov av att prata efter dramat.

ANNONS