Inledningsvis hittade polispatrullerna inga tecken på skottlossning, men sedan upptäcktes skotthål i byggnaden.
Inledningsvis hittade polispatrullerna inga tecken på skottlossning, men sedan upptäcktes skotthål i byggnaden. Bild: Mia Höglund

Skottlossning mot förskola i Biskopsgården

De två unga män som greps misstänkta för grovt vapenbrott efter skottlossning mot en förskola i Biskopsgården på torsdagskvällen har släppts.
– De är inte längre formellt misstänkta, säger Thomas Fuxborg polisens presstalesperson. Polisen har säkrat en hylsa och en kula och även gjort andra fynd på platsen som kan sättas i samband med skjutningen.

ANNONS
|

Polisen larmades till Biskopsgården i Göteborg klockan 21.45 på torsdagen.

– Vi fick larm från allmänheten som hört smällar i området. I början hittade patrullerna inga tecken på skottlossning, men sedan upptäckte vi skotthål i byggnaden, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen

Polisen spärrade av området som finkammades.

– Vi har säkrat en kula och en hylsa. De ska nu granskas av expertis för att se om de kan kopplas till något vapen, säger Thomas Fuxborg.

Släpptes efter beslut av åklagare

Polisen har även gjort andra fynd på platsen som kan sättas i samband med skjutningen – vad det handlar om vill Thomas Fuxborg inte gå in på av utredningstekniska skäl.

ANNONS

Drygt en timma efter larmet greps två män i 20-årsåldern som befann sig i området misstänkta för grovt vapenbrott och koppling till skjutningen.

Sedan de förhörts släpptes de under natten mot fredagen efter beslut av jourhavande åklagare.

– Det finns inte längre någon formell misstanke mot de unga männen, säger Thomas Fuxborg.

Tekniker och hundpatruller

Strax före midnatt pågick fortfarande en stor polisinsats på platsen bland annat med tekniker och två hundpatruller som sökte av området.

– Vi har haft bevakning hela natten och kommer även fortsättningsvis att ha hög polisiär närvaro i området med trygghetsskapande åtgärder. Detta med tanke på de oroligheter som har varit en längre tid, säger han.

Utreder möjlig gängkoppling

På frågan om det i samband med skjutningen mot förskolan finns misstankar om koppling till den gängrelaterade brottsligheten svarar Thomas Fuxborg:

– Det vet jag inte, det är sådant som den fortsatta utredningen får visa.

ANNONS