Skottlossning mot fönster på Hisingen

Kvinnan vaknade av en hög smäll – skott hade avlossats genom ett av fönstren till hennes lägenhet i Lundby.
Efter förhör och spaning i området kunde en man i 35-årsåldern gripas misstänkt för dådet. Mannen har nu anhållits misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

Det var vid klockan 03.50 som polisen larmades till Lundby på Hisingen med anledning av en skottlossning.

– En kvinna i 30-årsåldern ringer och säger att man har skjutit mot hennes fönster och vi kan konstatera att så troligtvis är fallet, säger Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst på söndagsmorgonen.

Senare visade det sig att skottet hade gått genom fönstret och i bostaden hittades en kula.

– Kulan hade inte gått så långt in i lägenheten, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Kvinnan skadades inte, men skärrades.

Gripen efter spaning

Genom förhör och spaning i området kunde en man i 35-årsåldern gripas.

ANNONS

– Han bor inte alltför långt därifrån. Vi träffade på honom ganska nära brottsplatsen och gjorde en husrannsakan i hans lägenhet. Där hittade vi någon form av vapen. Det ska vi undersöka för att se om det kan ha varit det som användes vid skottlossningen, säger Peter Adlersson.

Mordförsök

Inledningsvis var rubriceringen försök till grov misshandel och vapenbrott. Under söndagsförmiddagen anhölls mannen av åklagare. Rubriceringen ändrades då till försök till mord och grovt vapenbrott.

– De hade ingen relation vad vi vet, men de är inte helt obekanta med varandra, säger Peter Adlersson och berättar att mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi har haft att göra med honom tidigare.

Avtjänat flera fängelsestraff

Enligt uppgifter till GP har mannen tidigare dömts för bland annat grovt vapenbrott, grov misshandel och olaga frihetsberövande.

I belastningsregistret finns även brott som hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen narkotikabrott och skadegörelse.

Han har avtjänat flera fängelsestraff.

I en personutredning från 2019 står det att "han har en mångårig bakgrund av både kriminalitet, narkotikamissbruk och psykisk ohälsa".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS