Skottlossning i Tynnered: ”Hittat flera hylsor”

En skottlossning har inträffat i Tynnered under måndagskvällen. Polisen har hittat ”flera hylsor” på platsen, men det finns inga uppgifter om personskador. Händelsen utreds nu som grovt vapenbrott.
– Ingen är misstänkt eller gripen ännu, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg på tisdagsmorgonen.

ANNONS

En större polisinsats inleddes på måndagskvällen i Grevegården, Tynnered, efter att larm inkommit om en möjlig skottlossning. Flera personer oberoende av varandra hade då slagit larm om höga smällar.

Polisen fick larmet klockan 21.30, men det skulle dröja fram till midnatt innan skottlossningen kunde bekräftas.

– Under insatsens gång har vi, med hjälp av allmänheten, hittat flera hylsor. De är tagna i beslag, säger Magnus Schildt, polisregion Västs vakthavande befäl.

Enligt honom har man inte hittat någon skadad person i samband med insatsen, ej heller skador mot någon byggnad.

– Nej, utan vi tror att någon har skjutit upp i luften. Vi har inga skador på varken fastighet eller person.

ANNONS

Har vittnen sett någon eller några personer i samband med skottlossningen?

– Vi har flertalet vittnesuppgifter, men vad de innebär i detalj kan jag inte uttala mig om i nuläget, säger Schildt, men tillägger att man gärna tar emot fler vittnesuppgifter via polisens växel.

Under måndagskvällen hävdes avspärrningarna från den misstänkta brottsplatsen men polisen stannade kvar området i trygghetsskapande syfte.

– Vi har kontrollerat lite folk men ingen är misstänkt eller gripen ännu, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg på tisdagsmorgonen.

Enligt Fuxborg avlossades en handfull skott i Tynnered under måndagskvällen. Polisen utreder nu grovt vapenbrott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS