Natten till fredagen sköts flera skott mot en lägenhetsdörr i Kviberg.
Natten till fredagen sköts flera skott mot en lägenhetsdörr i Kviberg. Bild: AnnaCarin Isaksson

Skottlossning i Kviberg – ingen gripen

Under natten larmades polisen om en skottlossning i Kviberg. Enligt GP:s uppgifter avlossades över fem skott med ett automatvapen mot en lägenhetsdörr.
– Givetvis tittar vi på om det finns nätverkskopplingar, säger polisens presstalesman Jens Andersson.

ANNONS

Det var vid 00.43 som polisen larmades om skottlossningen i Kviberg.

Där har någon tagit sig in en trappuppgång och skjutit ett flertal skott mot en lägenhetsdörr. Enligt vad GP erfar rör det sig om fler än fem skott som ska ha avlossats med ett automatvapen.

Polisen meddelar att en person befann sig inne i den beskjutna lägenheten. Denne klarade sig undan fysiska skador.

Attacken var, enligt uppgifter till GP, riktad mot en man i 40-årsåldern. Han är tidigare dömd för brott riktade mot en närstående.

Ingen misstänkt har gripits.

– Det är fortfarande ett väldigt tidigt skede. Vi har lite olika spår att gå på, men vi måste samla den informationen och det finns personer vi vill prata med. Men det är väldigt öppet än så länge, säger polisens presstalesman Jens Andersson.

ANNONS

Utreds som försök till mord

Polisen spärrade av platsen för en teknisk undersökning. Än så länge vet man inte om skottlossningen kan kopplas till tidigare dåd i Göteborg, eller om det finns en koppling till gängkriminalitet.

– Det är alldeles för tidigt att säga det, men givetvis tittar vi på om det finns nätverkskopplingar, säger Jens Andersson.

Polisen har under natten sökt efter gärningsmannen, bland annat med helikopter, men ännu har ingen misstänkt hittats.

Händelsen utreds som försök till mord, trots att ingen alltså träffades av kulorna.

– Om personen i fråga hade stått på andra sidan dörren så hade det förmodligen inte slutat bra. Och den som har gjort detta har ju inte haft någon aning om var personen där inne befunnit sig. Så då blir det försök till mord.

Under fredagsförmiddagen hade polisen inga nya uppgifter om skottlossningen.

– Vi har fortfarande ingen gripen, och i nuläget inte heller någon ny information, säger presstalespersonen Fredrik Svedemyr.

Eventuella nätverkskopplingar utreds efter att en lägenhetsdörr i Kviberg beskjutits.
Eventuella nätverkskopplingar utreds efter att en lägenhetsdörr i Kviberg beskjutits. Bild: AnnaCarin Isaksson
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS