Skottlossning i Björndammen i Partille

Efter skottlossningen i Partille under sena söndagskvällen har polisen hittat en patronhylsa på platsen. En man i 25-årsåldern har skottskadats och vårdas fortfarande på sjukhus. Hans skadeläge var under måndagseftermiddagen allvarligt men stabilt. Flera personer har tagits in till förhör, men ingen har ännu gripits.

ANNONS

Det var strax efter klockan 21 på söndagskvällen som polisen påbörjade en stor insats vid Björndammen centrum i Partille. En skottlossning hade ägt rum och en ung man skadades och fick föras till sjukhus med ambulans.

En ung man skadades och fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget var under kvällen oklart, men han var enligt insatschefen Fredrik Terje vaken och talbar på sena kvällen.

– En man i 25-årsåldern är skjuten, säger vakthavande befäl Sebastian Börjesson.

Han är känd av polisen sedan tidigare.

Under måndagseftermiddagen vårdades mannen fortfarande på sjukhus. Enligt sjukvården är läget allvarligt men stabilt. Polisen har kunnat hålla ett kort samtal med den skadade på måndagen, men det har inte lett fram till något gripande.

ANNONS

Många på platsen

Flera vittnen på plats hade hört flera skott avlossats i området på söndagen.

– Vi söker efter gärningspersoner med flera enheter, däribland hundpatrull, förklarar Fredrik Terje under kvällen.

Enligt polisen ska skottdådet ha föregåtts av att en större grupp män samlats vid den nu avspärrade fastigheten i närheten av Björndammens centrum.

– Ja, det ska ha funnits många personer på platsen strax innan skjutningen, konstaterar insatschefen.

Flera personer har hämtats till förhör. Ingen av dem är dock misstänkta.

Misstänkt mordförsök

Enligt boende i närområdet förekommer det inte sällan narkotikaförsäljning på och runt torget. Polisen vill inte spekulera i om detta varit ett motiv till händelsen under söndagskvällen.

– Nej, vi arbetar utifrån att hitta skyldiga till skjutningen, säger Fredrik Terje.

Polisen startade under kvällen en förundersökning under rubriceringen försök till mord, den rubriceringen kvarstod under måndagsmorgonen. De har arbetat på brottsplatsen under natten och knackat dörr i bostadsområdet i Björndammen.

Polisen har hittat en patronhylsa på platsen som har tagits i beslag.

ANNONS