Skottlossning i Biskopsgården

En skottlossning har skett under måndagskvällen i södra Biskopsgården.
Vittnen uppger att det ska ha hörts mellan fem till sju skott, och både polis och ambulans har varit på plats.
Två personer är förda till sjukhus.

ANNONS
|

Polisen fick larm 19.47 om en skottlossning i södra Biskopsgården, där tre personer uppges blivit beskjutna vid en entrédörr.

Vittnen talar om för polisen att man hört mellan fem och sju skott i rad. Två personer skadades i skottlossningen. En person har skadats i benet och en har fått ”en rispa vid ryggen, ej in i kroppen”. Ingen av de skadade befaras ha livshotande skador.

– Ingenting är säkerställt just nu. Det vi vet är att det är bostad som blivit beskjuten, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen region Väst.

Platsen är avspärrad och förundersökning är inledd med rubriceringen försök till mord. Enligt SOS är det fyra ambulanser på plats, men i skrivande stund är ingen förd till sjukhus.

ANNONS

Barn inblandat

Vid en senare uppdatering meddelar polisen att tre unga vuxna vuxna och ett barn ska ha befunnit sig i fastigheten, som nu är avspärrad i väntan på tekniker.

– Ingen är gripen. Polisen har tagit kontakt med de inblandande, vilket är naturligt. De är en av få personer som vet vad som hänt.

Maskerad person lämnade platsen

Minst en maskerad person ska ha lämnat platsen i samband med skjutningen.

Strax efter klockan 20 går polisen ut med information om att man beslutat att inleda en så kallad särskild händelse.

– Det är en åtgärd som vi genomför för egen del. Det är till för att den som leder insatsen ska kunna rekrytera större andel personal än vanligt, och man disponerar nu över all personal som är tillgänglig, säger Stefan Gustafsson.

Man önskar nu få in vittnesuppgifter kring händelsen, och uppmanar allmänheten att höra av sig på 114 14.

Christina Nilsson.
Christina Nilsson. Bild: Thomas Johansson

Christina Nilsson, 55, är född och uppvuxen i Biskopsgården.

– Man förstår inte att det kan gå till så här. Det är fruktansvärt. Jag har bott i Biskopsgården hela mitt liv och det är oftast väldigt lugnt här. Jag är inte rädd direkt, men det är klart man känner en oro inom sig.

ANNONS

Senare under kvällen meddelar polisen att åklagare tagit över ansvaret som förundersökningsledare.

ANNONS