Skjutne mannen i Backa död

ANNONS
|

En privatperson larmade polisen klockan 21.15 efter att ha sett en skadad man i en bil på Skogaberg i Backa.

Ambulans var snabbt på plats och förde mannen till Sahlgrenska. Där konstaterades att mannen hade skottskador. Han avled under kvällen.

Mannen, som var 32 år gammal, var barndomsvän med den 29-årige gängledare som sköts ihjäl i en föreningslokal i Erikslundsskolan i Backa natten till den 18 maj.

- Jag kan bekräfta att mannen dog på Sahlgrenska under kvällen, säger Fredrik Wigell, biträdande vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Ett stort antal polispatruller och en polishelikopter skickades på torsdagskvällen till Backa.

ANNONS

Spaningarna efter gärningsmännen leds av polisens särskilda insats som pågår till följd av de många skjutningarna i Backa och Biskopsgården.

Skogaberg är stillsam villagata som går från Backa Röd upp mot Sankt Jörgen. En timme efter larmet stod den blå Volvon, i vilken den skjutne mannen hittades, prydligt parkerad vid vägkanten, strax intill en liten fotbollsplan. Polisens avspärrning, som strax därefter utökas, löper 100 meter längs gatan och 50 meter in i den närliggande terrängen.

Polisen hade inte fått larm om någon föregående skottlossning.

- Vi är naturligtvis väldigt intresserade av att personer som sett eller hört något i området hör av sig till oss, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Vid midnatt kom polisens tekniker till Skogaberg och inledde sin undersökning av bilen och dess omgivningar.

På fredagsmorgonen finns inga uppgifter om eventuella gripanden eller misstänkta.

– Vi har inga vittnen. Den tekniska undersökningen fortsätter under dagen, vi knackar dörr och arbetar ganska förutsättningslöst, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Den döde 32-åringen upptäcktes av ett förbipasserande vittne. Polisen bekräftar att det är mannens egna bil och att den avlidne satt i förarsätet.

ANNONS