Arkivbild på Mats Odersjö.
Arkivbild på Mats Odersjö.

SGS vd får inget avgångsvederlag

ANNONS
|

Stiftelsen hade ”laga grund” att häva anställningsavtalet med Odersjö, och behöver inte betala ut uppsägningslön eller avgångsvederlag. Det slår en ny dom i skiljenämnden fast, enligt SGS Studentbostäder.

GP avslöjade i januari 2012 att dåvarande vd:n Mats Odersjö hade förmedlat lägenheter till hockeyspelare i Kållereds SK, där Odersjö var ordförande. Han hade också fixat bostäder till handbollsspelare i RIK, liksom till närstående och anhöriga.

Dessutom upptäckte styrelsen fler oegentligheter: ”felaktigt utnyttjande av Eurocard, felaktigt representation och sponsring.”

Odersjö avskedades i slutet av januari 2012, och parterna har sedan dess tvistat om vilken ersättning Odersjö har rätt till. Nu kan styrelsen andas ut.

ANNONS

– Det känns väldigt skönt att domen är till vår fördel. SGS är en stiftelse som riktar sig till studenter. Då ska en person inte kunna skaffa sig fördelar på det här sättet. Vi accepterar inte att folk fuskar, säger Klara Martinsson, ordförande i SGS styrelse.

Odersjö polisanmäldes aldrig av styrelsen.

– Nej, vi har haft det här skiljeförfarandet i stället, det följer våra stadgar.

Nu kan styrelsen fokusera på sitt huvuduppdrag i stället: att få fram bostäder till studenter.

– Det har varit ett turbulent år, så det är skönt att det är över nu, säger Martinsson.

Mats Odersjöbestrider alla anklagelser som riktas mot honom.

– De anklagelser som framlagts mot mig har jag bestridit fullt ut. Allt jag gjort anser jag tillhöra mina befogenheter som vd, skriver Odersjö i ett mejl till GP.

– Jag har absolut inte hyrt ut några lägenheter till handbollsspelare i RIK, eller hockeyspelare i Kållered SK, eller till vänner och bekanta.

Odersjö är inte nöjd med skiljenämndens utslag som är ”helt utan värde” för hans del.

– Men eftersom sekretess och integritet skall råda kring skiljenämndens förhandlingar känner jag mig förhindrad att djupare kommentera meningsskiljaktigheterna, skriver Odersjö.

ANNONS