Per Andersson granskar bevisen!
Per Andersson granskar bevisen!

Sanningen: Stockholm är egentligen Göteborg

ANNONS
|

Är Göteborg Sveriges huvudstad? Ja.

Utopi säger många men flera internationella forskare häpnar över de rön jag och några professorer har framlagt på geografikongresser världen över.

I många år har rykten cirkulerat om att Stockholm egentligen är Göteborg och förra fredagen föll de sista bitarna på plats och härmed publiceras de slutgiltiga bevisen.

När Birger Jarl utsåg Stockholm till huvudstad 1252 var det egentligen Göteborg han menade. Han hade helt enkelt gjort en Columbus och ridit fel. Hur vet vi då detta? Jo, likheterna mellan de två städerna är så många att det inte kan vara på något annat sätt än att den gode Birger helt enkelt förväxlade de båda. Låt bevisen hagla!

ANNONS

Stockholms blodbad ägde rum i november 1520. Bara en månad senare, i december, fast 1956, öppnade Valhallabadet. Men bevisen slutar inte där.

Allsång på Skansen säger ni, men vi har hittat ett allsångshäfte från september 1711 och på det stod det Allsång på Skansen Lejonet. Och då höll man inte till på Djurgården utan det var på Gais-gården man hade allsångskvällarna. ”Men vanföreställningarna och feltolkningarna hade redan kopplat grepp om befolkningen och missförståndet var i rullning” (citat från utredningen).

1700-talets allra största artister dök upp i Allsång på Skansen Lejonet. Det var lokala celebriteter som senare också de fick sina koncept Stockholmssnodda. Där sågs inte Orup utan Orust, en stammande fiskarson med hits som ”Jag blir hellre jagad av snipor” och ”Upp över mina krabbor”, där var Lise Berghagen och Tuve Rickfors som sjöng sin dänga ”Jag ska köpa Vinga för pengarna”.

Det kanske låter som ett skämt första gången man läser det här men tänk ett extra varv så inser du att sanningen ligger där runt hörnet. Jag menar konstigare saker har faktiskt hänt: Tyskland Brasilien 7-1, Jan Björklund är skolminister, i Indonesien bestraffas onani med halshuggning. Så Stockholm är alltså Göteborg. Är det verkligen möjligt?

ANNONS

Låt oss ägna oss åt statistik. Det finns matematiska bevis.

Göteborgs hjärta, hamnen, grundades 1619. Splittra och multiplicera årtalet och något häpnadsväckande händer. 1+6+1+9 =17 och 7+1, vad blir det? Jo, 8, alltså 08 – riktnumret till Stockholm… Göteborg har 8 bokstäver och Stockholm består av 9 bokstäver, 8+9 blir 17 och 1+7 blir 8. 08 igen! Liseberg har 8 bokstäver, Gröna Lund 9. Just det, det är helt otroligt när man börjar se sambanden! Brommapojkarna 14 bokstäver, ÖIS 3, 14+3=17, 1+7, just det 08. Samma bevis gång på gång!

Den som grundade Göteborg var Gustav II Adolf. När han föddes var han noll år, sen dog han i trettioåriga kriget, vilket ger oss 0+30=30. 30 baklänges blir 03 och dör gör man bara en gång. EN gång. Vilket förstås ger oss en etta. Den tar vi och puttar in efter vårt omvända tal och plötsligt har vi 031! Har man börjat se ledtrådarna går det lätt att förstå hur allt hänger ihop.

Birger Jarl försökte sopa pinsamheten under mattan och ni vet hur det är med kungar; de förnekar och förhalar och plötsligt en dag är allt sanning. Men precis som de fått oss att tro att Eiffeltornet inte har något med Hisings Backa att göra (lika många bokstäver!) eller att William Shakespeares mästerverk inte är baserade på GBG (gå i kloster Ofelia/åk till Koster Ofelia) så ska de inte komma undan den här gången.

ANNONS

Nog med bevis! Är Göteborg Sveriges huvudstad? Ja.

Så kom hit Viktoria! Ta med dig skärgårdsfärjorna och gamla stan, lämna AIK.

ANNONS