Så tycker Göteborgarna om Löfvens agerande

GP mötte göteborgarna på stan och hörde både lovord om och fördömanden av statsministerns hantering av it-skandalen och misstroendeförklaringen.

ANNONS
|

Klicka på bildspelet för att se vad alla personer GP pratat med tycker

I sommarvarma centrala Göteborg var det inte alla som kände till de senaste turerna med it-skandaler, misstroendeförklaringar och ministrars avgång. De som suttit bänkade framför förmiddagens presskonferens gavbåde ris och ros.

Tobias Waldefeldt Lindnerhör till de som tycker att Stefan Löfven hanterat en svår situation på ett bra sätt.

– Det är ett knivigt parlamentariskt läge. Han skötte det bra på presskonferensen. Han offrade Ygeman, och det känns rimligt att försvarsministern ska kunna sitta kvar, säger han.

Tobias Waldefeldt Lindner är glad att det inte blir nyval.

ANNONS

– Sen känns det fortfarande kaotiskt, vi får se vad som händer om de går vidare med misstroendeförklaringen, säger han innan han promenerar vidare genom Trädgårdsföreningen.

"Helt tappat förtroendet för statsministern"

På en bänk alldeles utanför parken sitter Jonathan Wennermark. Han har en helt annan åsikt, och menar att ett nyval i nuläget är det bästa alternativet.

– Jag har helt tappat förtroendet för statsministern, säger han.

Sedan den 1 januari 2015 ärSÄPO en egen myndighet, som svarar direktunder regeringen. Enligt Jonathan Wennermark innebär detta en allvarlig säkerhetsrisk, som han vill se att regeringen hålls ansvarig för.

– Det är farligt att göra så, det har man sett i många diktaturer. Jag tycker att Löfven borde utlysa nyval, eller avgå själv, säger han.

Välkomnar nya ministrarna

Inga-Lill Wall, Stina Sandow och Sia Magnusson ser betydligt ljusare på regeringens framtid. De tycker att Stefan Löfven hanterat situationen bra, och välkomnar Annika Strandhäll, Morgan Johansson och Tomas Eneroth till sina nya poster.

–Jag tycker att Annika Strandhäll är kompetent, och att det är positivt att det kommer in någon utifrån, som inte bor i Stockholm, säger Sia Magnusson.

ANNONS