Så många hundar heter Glenn i Göteborg

Under pandemin har många blivit hundägare och när det kommer till svenskarnas favoritras finns det en som alltid hamnar i topp. Det är labradoren. Även göteborgarna har den som favorit, men sen skiljer sig smaken åt både i ras och hundnamn. Och såklart finns det hundar i Göteborg som heter Glenn.

ANNONS
|

Nu när många jobbar hemifrån på grund av den pågående pandemin har en hel del passat på att bli hundägare. De kan bero på att man vill ha lite sällskap när man spenderar mycket tid hemma. Men också kanske för att man under en längre tid kunnat ta hand om sin nya valp på ett enklare sätt, än i vanliga fall.

I Göteborg har antalet hundar stadigt ökat de senaste åren, enligt statistik från Jordbruksverket. 2018 fanns 23 257 vovvar i kommunen, 2019 var de 24 038, 2020 hade de ökat till 25 492. Hittills i år finns det 26 197 fyrbenta sällskapsdjur i kommunen.

ANNONS

I år var det i mars månad flest blev hundägare i landet.

När det kommer till första val av hundras, skiljer sig inte göteborgarnas smak från andra hundägare i Sverige. Favorithunden är en labrador. Men sen skiljer sig smaken från resten av landet. På andra plats hamnade golden retriever, men i hela landet kom schäfern på plats två.

Efter golden retriever är göteborgarnas favorithundar – jack russel, schäfer, fransk bulldogg, korthårig chihuahua, bichon havanais och långhårig chihuahua.

När den nya valpen är inköpt, så ska den ju döpas, och det namnet flest svenska hundägare föredrar på sin lilla ”pälskling” är Molly. Sen kommer Bella, Charlie, Doris och Ludde. Namn som är lätta att ropa.

Men igen, så har hundägarna i Göteborg inte riktigt samma smak som i resten av landet – för här är favoritnamnet Bella, sen kommer Molly, Charlie, Doris, Sigge, Leo, Sally och Stella.

Så många hundar heter Glenn i Göteborg

Sen var ju det där med Glenn, för uttrycket ”alla heter Glenn i Göteborg” känner väl de flesta till. Det stämmer ju inte riktigt om man inte var fotbollsspelare i IFK Göteborg på 80-talet. Men kanske är det just Glenn Hysén, Glenn Strömberg, Glenn Schiller och Glenn Holm som påverkat att 19 jyckar faktiskt är döpta till Glenn i Göteborg.

ANNONS

Bland dessa Glenn-vovvar finns där bland annat en boxer, en mops, en dvärgpinscher, två petit basset griffon vendéen och en bostonterrier som lystrar till detta välkända Göteborgsnamn.

LÄS MER:Övergiven hundvalp hittades – kan vara vargunge

LÄS MER:Det skiljer katt- och hundmänniskor åt

ANNONS