Så kan Karlatornet förändra din utsikt

72 våningar och 245 meter högt. Karlatornet kommer att förändra Göteborgs skyline för alltid. Redan nu finns det skisser på hur det kommer att se ut från olika platser i stan.

ANNONS
|

Undrar du hur din utsikt kommer att påverkas av det kommande Karlatornet? Eller är du orolig för att Feskekôrka inte kommer att vara sig lik med ett 245 meter högt torn av stål, betong och glas i bakgrunden?

LÄS MER: Göteborg före och efter Karlatornet

I maj gav byggnadsnämnden tummen upp för Karlatornets byggnadslov. Emmali Jansson (MP) är byggnadsnämndens ordförande och var med och fattade beslutet.

– Vi ser det som väldigt positiv stadsutveckling. Lindholmens kontorsområde har länge lidit av att vara ganska dött på kvällar och helger. Det här kommer att ge en mer levande stadsdel. kommenderade hon beslutet.

ANNONS

Kommer att synas från hela stan

Nu har stadsbyggnadskontoret tagit fram skissbilder på hur utsikten påverkas från olika platser i stan. En sak är i alla fall säkert - det kommer att synas från i princip hela Göteborg även om du befinner dig på marknivå. Till och med från Götaplatsen kommer toppen på isberget att skymta bakom hustaken.

I bildspelet ovan kan du se hur Stadsbyggnadskontoret räknar med att Karlatornet kommer att te sig från olika delar av Göteborg.

ANNONS