På lördag blir det både sol och en del moln och temperaturen ligger runt 20 grader, även en bit in på kvällen. Arkivbild.
På lördag blir det både sol och en del moln och temperaturen ligger runt 20 grader, även en bit in på kvällen. Arkivbild. Bild: Ulrika Karlsson

Så blir vädret de kommande dagarna i Göteborg

De senaste dagarna har gett göteborgarna en försmak på sommaren med sol och temperaturer på runt 20 grader. Så kommer det att fortsätta i början av helgen innan det kan komma in både regn och åska.

ANNONS
|

Efter en lång och kylig vår har Göteborg nu fått dagstemperaturer på runt 20 grader, och sedan slutet av april är det sommar, rent meteorologiskt.

Det har gjort att stadens grönska exploderat och folk vänder gladeligen näsan upp mot solen.

Nu i helgen när staden är full av löpare och en hejande publik, vill nog många ha fint väder. Och så blir det med stor säkerhet.

Enligt Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI, blir det en solig start på lördagen, för att sen växla mellan sol och lite moln. Vinden blir mest svag och temperaturen hamnar runt 20 grader. Temperaturen kommer dessutom hålla sig en bra bit in på kvällen, innan den börjar sjunka.

ANNONS

På söndag kan det vara lite mer molnighet och bli några skurar på eftermiddagen. Men temperaturen kommer också ligga runt 20 grader den dagen.

– Det är bra att vara förberedd på att det kan komma skurar och eventuellt åska. Men prognosen är lite osäker just nu, säger Sofia Söderberg.

Svalare nätter i Göteborgsområdet

Hon säger att minusgraderna i Göteborg nu har gett med sig, och som lägst blir det mellan sju och tio grader i Göteborgsområdet i helgen.

Även måndag och tisdag ser ut att få liknande väder, skurar och varierande mellan moln och sol. Temperaturen ligger på mellan 15 och 20 grader.

– Det kan bli lite lägre temperaturer, men det är osäkert, säger Sofia Söderberg.

När det kommer till mitten på nästa vecka är det svårt att säga hur vädret blir än så länge. Enligt Sofia Söderberg kan det bli en lika mild luftmassa som kommer in, men av och till kan det vara kyligare. Det kan dessutom variera från dag till dag.

LÄS MER:16 takterrasser i Göteborg att ta en drink på

LÄS MER:Så länge kan du vara i solen utan att bli bränd

LÄS MER:Långtidsprognosen: Så blir vädret i sommar

LÄS MER:Se dig själv gå i mål i Göteborgsvarvet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS