När Gustav Johansson besökte Willys Hemma Göteborg Majorna under tisdagseftermiddagen hade det börjat sina på hyllorna.
När Gustav Johansson besökte Willys Hemma Göteborg Majorna under tisdagseftermiddagen hade det börjat sina på hyllorna. Bild: Gustav Johansson

Rusning efter vatten i Majorna – tomt i butikerna

I mataffärerna runt omkring i Majorna står hyllorna med vatten tomma. Det gäller såväl flaskor med vanligt vatten som flaskor med bubbelvatten.
– Vi fick beställa extra, men det tog slut på en halvtimme, säger en anställd på ICA Supermarket Majorna.

ANNONS
|

Under tisdagen gick Göteborgs stad ut med en varning där boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget uppmanades att koka sitt dricksvatten efter att ett tjugotal personer i samma område blivit magsjuka.

Men Majornaborna tycks föredra buteljerat vatten. Bara några timmar efter att rekommendationen gått ut var flaskvattnet slut på hyllorna i butikerna.

– Vi hade slut på hyllorna efter två timmar. Jag håller på att fylla på med några flaskor just nu och det har halverats på en halv minut, säger Jakob på Hemköp Göteborg Majorna.

På ICA Supermarket Majorna uppskattar man ha sålt tio gånger så mycket vatten som en normal dag. Nu gapar hyllorna tomma.

ANNONS

– Det är helt slut på vatten, kolsyrat som vanligt. Vi hade fullt i morse men allt har gått åt. Vi fick beställa extra, men det tog slut på en halvtimme, säger en anställd.

LÄS MER: "Tjugotal magsjuka – boende uppmanas koka vatten"

Även på Willys Hemma Göteborg Majorna råder brist. Där uppges bara någon enstaka flaska finnas kvar.

– Det är nästan helt tomt, det kanske finns någon enstaka flaska kvar. Men vi får påfyllning imorgon, säger Johan.

Kommunen meddelade under dagen att man tar prover på vattnet för att få reda på vad som orsakat magsjukan. Än så länge har proverna inte visat några onormala värden.

Under onsdagen beräknas analyssvaren på vattenproverna vara färdiga.

ANNONS