Räddningstjänsten ryckte ut på brand i en byggnad där AB Volvo har forsknings- och utvecklingsverksamhet.
Räddningstjänsten ryckte ut på brand i en byggnad där AB Volvo har forsknings- och utvecklingsverksamhet. Bild: Sanna Tedeborg

Rör började brinna på AB Volvo i Lundby

Räddningstjänsten ryckte ut på brand i en byggnad där AB Volvo har forsknings- och utvecklingsverksamhet. Personalen fick utrymma fastigheten i samband med insatsen.
– Vi har släckt branden, säger Björn van der Kaay vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Det var vid 14-tiden på måndagen som Räddningstjänsten Storgöteborg fick in ett larm om en brand i en industrilokal vid Gropegårdsgatan.

– Det var en rökutveckling som utlöste brandlarmet och personal fick utrymma, men läget är under kontroll. Det är inga kända personskador, säger Claes Eliasson, presschef på AB Volvo.

– Det handlar om en byggnad där vi har ingenjörsverksamhet. Det pågår byggprojekt i lokalen, det kan möjligen har varit det som är orsaken.

Initialt så ryckte räddningstjänsten ut med en omfattande styrka. Men väl på plats kunde man konstatera att ärendet var av mindre dignitet.

– Det verkar vara mindre omfattning. Vi var vänt hem ett flertal enheter, men är också kvar med flera enheter vid platsen, säger Björn van der Kaay vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten började det brinna i en rörisolering, men det ska inte ha rört sig om en kraftig brand.

Vid 14.20-tiden var branden släckt.

– Vi är kvar på plats cirka 20 minuter enligt prognos och vi har ingen vidare spridning heller, säger Björn van der Kaay.

ANNONS