Regionpolischefen: "En duktig medarbetare"

Stämningen var tung i polishuset efter dödsolyckan under söndagen. - Det är ofattbart sorgligt, sa regionpolischef Klas Friberg under presskonferensen.

ANNONS
|

Utanför polishuset på Ernst Fontells plats i centrala Göteborg vajar flaggorna på halv stång. Stämningen är dämpadnär presskonferensen börjar vid 14:30. Klas Friberg, regionalpolischef i Väst, inleder.

– Det här är en pressträff vi gärna hade avstått från att hänvisa till. Det är en tragisk händelse vi har varit med om, en medarbetare har avlidit. Det är ofattbart sorgligt, säger Klas Friberg.

– Vi kan återigen konstatera att vi som är anställda inom polisen arbetar i en tuff värld. Vi har att hantera gärningsmän som använder vapen. Idag har de rånat en butik, vilket tagits på stor allvar av våra medarbetare, som inlett en jakt på rånarna. En medarbetare har i sin iver att göra ett bra jobb utsatt sig för fara,vilket ledde fram till att han blev påkörd och senare avled.

ANNONS

"Många medarbetare som har drabbats"

Erik Nord, polisområdeschef, fortsätter.

– Det är naturligtvis väldigt många medarbetare som har drabbats. Vi jobbar nu för att stödja bland annat de personer som varit med vid händelsen. Det finns personer som har kämpat för att rädda sin kollegas liv. Naturligtvis jobbar vi även för att stödja de anhöriga omkring polismannen.

Polisen som dog var född 1973, och hade jobbat flera år i centrala Göteborg. Han arbetade tidigare inom polisen på Hisingen.

– En duktig medarbetare som jobbade i city här i Göteborg, sägerregionpolischef Klas Friberg.

Dödsolyckan skedde under en jakt på tre personer som misstänks ha rånat en butik på Kaggeledstorget. Rånarna flydde ut på E20, och det var när polisen tog upp jakten till fots som han blev påkörd av en privatperson som färdades på motorvägen. Mannen fördes i ambulans till Sahlgrenska, men hans liv gick inte att rädda.

ANNONS