Ransgård och Hulthén om den omtalade affischen

ANNONS
|

Affischen med kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) och vice ordförande Jonas Ransgård (M) i ett tåg i en brinnande tunnel har väckt starka reaktioner. Politikerna själva är ganska samlade när gp.se når dem på måndagen.

- Jag antar att de vill ha medial uppmärksamhet och det har man väl lyckats med. Jag upplever det snarare som smaklöst än hotfullt, säger Jonas Ransgård.

Läs också: Hotfull affisch mot Västlänken

Anneli Hulthén säger att "den som gjort den har väl varit mer kreativ än ägare av god smak", hon bara sett bilden på nätet och att hon egentligen bara kan skymta sitt eget ansikte. Hon har sett mer av ungefär samma slag tidigare.

ANNONS

- Det har väl blivit lite avtrubbad samtalston i den diskussion som varit kring det Västsvenska paketet. Kia Andreasson och jag har blivit kallade häxor och allt vad det har varit. Samtalsläget har inte varit det mest positiva, säger hon.

Hur reagerade du när du såg bilden?

- Jag reagerar inte så mycket, men det beror kanske också på att det inte är det första man ser i den här vägen. I dag har det nästan blivit ett signum för hur de här grupperna uttrycker sig.

Vid sidan av de klistermärken som tidigare spridits, där Hulthén och det tidigare MP-kommunalrådet Kia Andreasson liknandes vid häxor, kommer mycket påhopp i inkorgen, "de mejl man får är väl inte alltid så uppbyggliga", som Anneli Hulthén uttrycker det.

Hur är det att jobba vidare i det här klimatet?

- Det finns många som tycker att det är bra och det ger också styrka och jag har levt med den här diskussionen i många år. Sedan känner jag mig trygg i min uppfattning att det Västsvenska paketet är bra och nödvändigt för stadens utveckling.

- Men det är det förstås aldrig roligt att bli tilltalad på det här sättet, det kan man väl säga.

ANNONS

Ingen av dem har några planer på att agera mot bilden eller bildens upphovsman.

- Det har jag inga planer på, nej. Jag vill hellre diskutera de långsiktiga utmaningar staden står inför, säger Jonas Ransgård.

ANNONS