Rån i Göteborg

En kvinna tvingades ned i en källare i centrala Göteborg.
Där utsattes hon för ett rån och försök till sexuellt tvång.
Polisen söker efter gärningsmannen.

ANNONS
|

Gärningsmannen har hotat kvinnan med ett tillhygge och tvingat ned henne i en källare vid Stampgatan, berättar Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson polisregion Väst.

– Där har kvinnan utsatts för sexuellt tvång genom att mannen försökt förgripa sig på henne. Hon blir också rånad på sina smycken och sin väska, säger Hans-Jörgen Ostler.

På något sätt har kvinnan lyckats ta sig ur situationen, säger Hans-Jörgen Ostler.

– Hon klarade sig utan fysiska skador men mår inte särskilt bra, säger han.

Polisen har med flera patruller sökt efter mannen sedan brottet ägde rum vid 16-tiden på fredagen. På lördagsmorgonen var ingen gripen och polisen håller nu på att gå igenom bland annat övervakningskameror från området.

ANNONS

– Har man sett en person som betett sig märkligt eller rört sig på ett suspekt sätt i området är man välkommen att höra av sig till polisen på 114 14, säger Hans-Jörgen Ostler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS