Postkodlotteriet delade ut miljonvinster till Angeredsbor

Inga och Roger Harström kammade hem rekordvinsten. När Postkodlotteriet besökte Angered på söndagen blev de nästan 52 miljoner kronor rikare.
– Det kändes overkligt, säger Inga Harström, 76.

ANNONS
|

Det regnade både konfetti och miljoner över Angered på söndagseftermiddagen. Då delades nämligen Postkodlotteriets vinst på totalt 209 miljoner kronor ut till vinnarna i Agnesberg – den största potten man någonsin haft i Grannyran.

Omkring 70 miljoner delades ut till alla som bor på det vinnande postnumret och har lotter. Resterande 139 miljoner delades ut inför publiken på torget. När den vinnande postkoden avslöjades kunde nio lyckliga vinnare jubla och torka glädjetårarna.

"Trodde aldrig det kunde hända i Agnesberg"

Dennis Lipovsek skrek rakt ut för sin mamma Halinas räkning:

– Det kändes helt sinnessjukt. Jag började hoppa av glädje – jag glömde nästan bort att jag hade dottern på axlarna, säger Dennis Lipovsek.

ANNONS

LÄS MER:Här är postnumret i Göteborg som vinner rekordstora miljonvinsten

Hans mamma, som vann över tre och en halv miljon kronor, hade svårt att tro att det var på riktigt:

– Det har nog inte sjunkit in än. Jag hade aldrig trott att det kunde hända här i Agnesberg, säger Halina Lipovsek.

Det första hon ska köpa för pengarna är en bil. Dessutom vill hon dela med sig till familjen.

– Och så ska hon leva riktigt gött. Hon har inte alltid haft det så lätt i livet, så det förtjänar hon, säger Dennis Lipovsek.

Inga Harström och döttrarna Helene Stakkestad och Anna-Karin Dirfors gapade när de fick se checken på nära 30 miljoner kronor – och då återstod fortfarande Ingas makes check på över 22 miljoner.
Inga Harström och döttrarna Helene Stakkestad och Anna-Karin Dirfors gapade när de fick se checken på nära 30 miljoner kronor – och då återstod fortfarande Ingas makes check på över 22 miljoner. Bild: Anders Ylander

Rekordvinst på över 50 miljoner

Eftermiddagens storvinnare blev Inga och Roger Harström. Tillsammans vann de nära 52 miljoner kronor – den största vinsten som Postkodlotteriet någonsin delat ut till ett par.

– Mamma och pappa är så värda det. De har jobbat hårt, uppfostrat fyra barn och levt på en lön. De hade inte det så jättefett när vi var små. Det här blir ju verkligen en guldkant på tillvaron för dem, säger dottern Anna-Karin Dirfors.

Inga Harström tyckte att det hela kändes overkligt.

– Det är svårt att ta in. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra med så mycket pengar. Men vi har ju fyra barn och barnbarn och barnbarnsbarn, jag får dela med mig lite till dem, säger hon.

ANNONS
"Han förtjänar det, han är mitt allt", sa Assia Metto om sonen Ramis vinst.
"Han förtjänar det, han är mitt allt", sa Assia Metto om sonen Ramis vinst. Bild: Anders Ylander

En annan av de lyckliga vinnarna var Rami Metto, 27. På söndagen fick han motta en check på över 6,6 miljoner kronor.

– Vad ska man säga? Jag är så glad. Jag tänker köpa en bättre lägenhet, och kanske en sommarstuga till mamma. Hon har gjort så mycket för mig. Nu vill jag ta hand om henne, säger Rami Metto.

LÄS MER:Kokerskan Randi överraskades med miljonvinst

ANNONS