Polisens udda utryckning: "Det var tre år sen sist"

Trafikolyckor, våldsbrott, biljakter och mycket annat – det tillhör polisens vardag. Men under tisdagskvällen larmades en patrull till en lite er ovanlig – och slingrande – räddningsaktion.

ANNONS
|

Det var under tisdagskvällen som polisen fick ett larm till ett trapphus Krokslätt. Och den här gånger var det inget vanligt ärende.

En boende hade larmat polisen efter att en slingrande gynnarestörde ordningen i grannskapet. När polisen kom fram kunde de konstatera att det rörde sig om en orm som höll till i trapphuset. Den udda utryckningen fick polisen att gå ut på sin Facebooksida och berätta om sin insats.

Udda utrustning

Polisen säger sig inte vara vana vid att använda just den utrustningen som användes under räddningsaktionen. Det var nämligen en sopkvast, platshink och en papperssäck som krävdes för att få fatt på ormen. En orm som visade sig vara ofarlig.

ANNONS
"Något lättade kunde vi konstatera att det högst troligt rörde sig om en majssnok, en ofarlig art, så länge man inte är en liten groda eller liknande... ", skriver polisen på Facebook.

Och när den väl var infångad fick den komma till en tryggare plats.

– Ormen fick spendera natten hemma hos en kollega som haft orm tidigaredå det inte fanns någonorganisation att lämna in ormen till under natten, säger Sofia,vid Polisen Göteborg syd.

Ovanligt Larm

Enligt polisen är såna här fall inte vanliga.

– Jag pratade med hittegodsavdelningen i går, och enligt hörsägen var det ungefär tre år sen sist vi hade en orm inne, säger Sofia.

Trapphussnoken behövde dock inte tas hand om en längre stund, eftersom ägaren av sig till polisen under onsdagsförmiddagen. Och den lilla ormen kunde då komma hem till sin matte igen.

Hur den tagit sig ut och varför den sökt trygghet i trapphuset i Krokslätt framgår dock inte av polisens rapport.

ANNONS