Genrebild.
Genrebild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Polisen räddade hund från varm bil

Strax efter 20 på fredagskvällen upptäckte en förbipasserande en hund i en bil som såg medtagen ut. Polis tillkallades som sedan tog beslutet att krossa bilrutan för att ta ut hunden.
– Den hade suttit i minst 40 minuter, säger Tommy Nyman, presstalesperson polisregion Väst.

ANNONS
|

Personer ringde in till polisen och larmade om att det satt en ensam hund i en parkerad bil utanför Liseberg. Det var oklart hur länge bilen stått parkerad på platsen, dock skall hunden ha suttit i bilen i minst 40 minuter. Polispatrullen som kom till platsen uppfattade hunden som medtagen i värmen.

– Patrullen slog sönder en bilruta slogs så att hunden kunde tas omhand, säger Tommy Nyman.

Något senare dök hundägaren upp och hunden överlämnades till ägaren. En anmälan om misstänkt djurplågeri är skriven.

Inte helt ovanligt att hundar lämnas i bilar

Tommy Nyman vid polisen menar att de dagligen får in anmälningar gällande djur som sitter i parkerade bilar.

ANNONS

– Tyvärr kommer det sådana larm. Oftast har ägarna bortförklaringar att de bara skulle vara borta en liten stund, men det hinner bli väldigt varmt i bilen, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS