Pojke påkörd i Bergsjön efter biljakt

Polisen jagade på måndagen en bilist som körde vårdslöst i Bergsjön. Jakten avbröts när bilisten körde in på en gångväg.
Kort därefter blev en 11-årig pojke påkörd.

ANNONS
|

Klockan 14.35 inledde polisen en biljakt på Kvibergs Broväg. Fyra minuter senare avbröts jakten i Bergsjön.

Samma bil som polisen jagat körde sedan på en pojke på Siriusgatan.

– En 11-årig pojke har blivit påkörd och skadat benen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Polisen jagade bilist som körde vårdslöst

Efter påkörningen smet bilisten från platsen.

– Innan det hände hade polisen ett förföljande av bilen i närheten. När bilisten började köra vårdslöst och inte stannade avbröts det. Personen körde tydligen in på en gångväg och körde då på pojken.

Hade jakten avbrutits då?

– Ja, den avbröts en stund innan.

Hur långt innan?

ANNONS

– Den avbröts direkt när bilisten körde in på gångvägarna. Då körde inte polisen efter.

Varför inleddes biljakten?

– Det var misstanke om grov vårdslöshet i trafik och misstänkt drograttfylleri. Personen har kört vårdslöst.

Man i 50-årsåldern gripen

Den 11-åriga pojken fördes till Östra sjukhuset och uppges då ha varit vaken och talbar, men med skador på båda benen. Tillståndet för pojken är stabilt, uppger Sahlgrenskas pressjour på måndagskvällen.

Den aktuella bilen återfanns parkerad i närheten, utan att någon person fanns i den, enligt Peter Adlersson. En stund senare greps en man i 50-årsåldern, som misstänks vara den som körde bilen.

– Vi hade en del uppgifter på vem föraren kunde vara. Vi hittade bilen ganska snabbt, och sedan kunde vi med hjälp av vissa utredningsåtgärder hitta mannen och han är nu gripen. Vi har även varit på sjukhuset för att ta prover på honom och se om han är påverkad av något. Sedan ska han höras om detta, säger Peter Adlersson.

Mannen misstänks nu för flera brott: grovt vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka samt grovrattfylleri. Polisen var kvar i Bergsjön under måndagseftermiddagen för att arbeta med utredningen.

– Det finns en del vittnen till körningen som vi pratar med, och det finns även vittnen till påkörningen. Man jobbar med utredningen och ska också bärga in bilen, som har tagits i beslag.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS