Patrik Gillholm befaras ha dött i branden på Oceana

Mannen som anmälts saknad efter branden på Oceana ska vara byggledaren Patrik Gillholm, 51, det bekräftar nu Liseberg.
– Det som varit en konstaterad katastrof begränsad till materiella förluster förvandlades till en bekräftad tragedi med förlust av liv, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg i pressmeddelandet.

ANNONS
|

En person har saknats efter branden på Oceana och det har under veckan funnits en så stor säkerhetsrisk att det inte gått att söka igenom stora delar av byggnaden.

Men under fredagen kunde fler delar av den brandhärjade byggnaden sökas av. Då fann man en person avliden.

I ett pressmeddelande skriver Liseberg att den person som varit saknad är byggledaren Patrik Gillholm. Han har varit delaktig i bygget av Oceana genom konsultuppdrag men var också anställd som projektledare på Liseberg mellan år 2016-2019.

Lisebergs vd Andreas Andersen.
Lisebergs vd Andreas Andersen. Bild: Maja Karlström

– Det är med djupaste sorg och bestörtning vi via polisen fått information om att en person har hittats avliden på brandplatsen, som med all sannolikhet är vår uppskattade kollega Patrik Gillholm. Det som varit en konstaterad katastrof begränsad till materiella förluster förvandlades till en bekräftad tragedi med förlust av liv, uttrycker Andreas Andersen, vd på Liseberg i pressmeddelandet.

ANNONS

Anhöriga har underrättats om att en person hittats avliden och det är i samråd med dem som Liseberg nu går ut med Patrik Gillholms namn.

Polisen har ännu inte bekräftat den avlidna personens identitet.

I branden skadades 22 personer, 16 av dem sökte vård för lindriga skador, sex personer fick vård på plats.

LÄS MER:En person hittad död i Oceana

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS