Flera polispatruller deltog i jakten på motorcykeln under onsdagseftermiddagen.
Flera polispatruller deltog i jakten på motorcykeln under onsdagseftermiddagen. Bild: Läsarbild

Omfattande polisjakt i Göteborg

En omfattande polisjakt ägde rum i Göteborg under onsdagseftermiddagen. Polisen jagade en svart motorcykel med flera patruller. Vid Frölunda torg övergav den misstänkte fordonet och flydde från platsen.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen började en omfattande polisjakt på en svart motorcykel i Göteborg. Flera vittnen har sett två polismotorcyklar, flera polispatruller samt civilbilar förfölja en svart motorcykel i såväl Kaverös som Majorna.

– De körde i hög fart genom ett bostadsområde, säger ett vittne till GP.

– En motorcykel stannar inte när polisen gör stopptecken för kontroll vid Söderleden och polisen upptar då jakten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i Väst.

Jakten fortsatte sedan på Dag Hammarskjöldsleden, och in genom Linnéstaden.

– Jag såg två poliser på motorcykel jaga en person på en svart crossmotorcykel i extremt hög hastighet, de var bara någon meter bakom, säger ett annat vittne som befann sig på Övre Husargatan.

ANNONS

Senare ska minst sex civila polisbilar ha passerat.

– En av bilarna var nära att köra in i en spårvagn, säger vittnet.

Övergav motorcykeln och sprang

Jakten fortsatte sedan mot Frölunda. Vid Frölunda torg, strax innan halv sex, ska föraren till motorcykeln ha övergett fordonet och flytt till fots med polisen hack i häl. En polishelikopter ska samtidigt ha varit i luften ovanför Frölunda torg.

Den misstänkte föraren uppges vara klädd i svart hjälm och svarta kläder. Han sprang mot busshållplatsen och eftersöks nu av polis i närområdet.

Sista iakttagelsen av mannen var i närheten av ett café där polisen även hittade gods som förmodas tillhöra den misstänkte föraren.

En polispatrull har säkrat den motorcykel som den misstänkte mannen lämnade. Den beslagtas tillsammans med det kastade godset.

Polisen genomför nu bland annat kontroller av kollektivtrafik i syfte att finna den misstänkte.

En förundersökning har inletts. Inledningsvis handlar det om grova trafikbrott, bland annat grov vårdslöshet i trafik och att ej ha stannat på polismans tecken.

I nuläget är ingen gripen.

ANNONS