Offret Viktor missnöjd med domarna

Viktor som fick livshotande skador under massakern på Vårväderstorget är missnöjd med måndagens domar. "Alla borde ha fått livstids fängelse" säger han. Dessutom anser Viktor att det är ett hån mot offren att männen tänker överklaga domarna.

ANNONS
|

Under måndagen föll domarna efter den flera veckor långa rättegången mot männen som låg bakom den brutala skjutningen på Vår Krog & Bar på Vårväderstorget där två män dödades och åtta skadades.

Två män,Adam Abdulahi, 28, och Ahmed Warsame, 25, dömdes till livstids fängelse. Tre andra män, alla 21 år, döms till 14 års fängelse vardera.

LÄS MER: De döms till livstid efter dådet.

Enligt rätten hade de dömts till livstid om de hade varit äldre.

– Det är vansinne. Alla fem borde ha dömts till livstid, de var tillräckligt gamla för att förstöra livet för oss alla offer, då är de gamla nog att få livstids fängelse, säger Viktor, som även inför rättegången uttalade sig i GP.

ANNONS

LÄS MER: "Han siktade på hjärtat"

Viktor som var på Vår Krog & Bar för att fira sin sons födelsedag har inget alls med gängmiljön att göra.

Han bara råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt.

Nu lider han av mycket svåra men. Han träffades av två skott, varav det ena förstörde höften på honom.

Svår rehabilitering

Viktor var nära att förblöda inledningsvis. Efter följde en månads sjukhusvistelse och idag lider han varje dag av sviterna.

– Jag är trasig i själen, jag har fruktansvärd värk och jag är traumatiserad. Mitt liv är helt förstört, säger han.

Viktor har följt rättegången och han är glad att samtliga dömdes, även om han alltså är missnöjd med några av domarna.

Men han såg advokaternas uttalanden under måndagen som ytterligare ett slag i ansiktet.

– Hur har de mage att överklaga domarna? Det är en ren provokation, männen borde ta sina straff efter vad de har gjort, säger Viktor.

LÄS MER: Domarna överklagas.

LÄS MER: Över fem miljoner i Skadestånd

Nu väntar hovrättsförhandlingar, vilket Viktor ser som ett ytterligare lidande. Tingsrätten dömde gärningsmännen till totalt närmare fem miljoner kronor i skadestånd.

För Viktors del blir det drygt 180 000 kronor.

ANNONS

– Det är ett litet plåster på såren men inte mer. Jag har hamnat i ekonomisk kris, jag kan inte jobba och det är en massa krångel med allting.

Han fortsätter:

– 180 000 kronor är ingenting, absolut ingenting jämfört med det lidande jag får utstå. Jag är säker på att de andra offren tycker likadant.

ANNONS