Nytt hotell för 40 miljoner

ANNONS
|

- Tiden har gått fort. Vi har haft en liten smygpremiär i veckan men nu är det äntligen dags att få öppna på riktigt, säger Jonas Stenberg.

Han får instämmande nickande av Carl Lundgren och Stefan Strömberg som också är delägare i det nygamla hotellet.

Trion berättar att de i flera år haft ögonen på Hotel Robinson som det hette senast i Fürstenbergska palatset från 1700-talet mitt i Brunnsparken. Det dröjde ända till för ett par år sedan som de kunde ta över hotellet.

Inredningskonceptet är inspirerat från det tidiga 1900-talets Paris med dekadans och sensualism: marmorklädda badrum, tjocka heltäckningsmattor, platsbyggda sängar, tapeter tryckta på original från tidsepoken. De 38 rummen är individuellt inredda. Restaurangen är också klar och beskrivs som motorn och hjärtat till hela verksamheten.

ANNONS

- Hos oss finns inga standardiserade hotellösningar. Vi har nästan åkt världen runt och handplockat allt till hotellet och även varit på antikutställningar och loppisar. Dessutom har vi haft tid för att handplocka personal.

- Allt har varit tidskrävande men också otroligt roligt eftersom renoveringen har varit som en kärleksprocess. För oss är det viktigt att gästen inte bara får en nyckel i handen utan det handlar om att ge en så personlig upplevelse som möjligt, säger Carl Lundgren.

Från början låg kalkylen på cirka 20 miljoner kronor. Slutnotan har blivit dubbelt så stor.

- Vi får nog hålla på till vi är pensionärer, haha. Men hotellet har också blivit som vi tänkt oss, säger Jonas Stenberg.

För gästerna kommer det att kosta 2000-3000 per dygn att få bo på Pigalle.

Vilken är er målgrupp?

- Främst är det affärsresenärer och familjer, säger Stefan Strömberg.

Han hoppas att det nya hotelltillskottet i staden ska bli något som invånarna pratar om och sprider vidare:

- Vi vill att göteborgarna ska gilla oss och berätta det för andra som bor utanför staden.

Hotel Pigalle ägs av Ess Hotel som bland annat driver och äger Falkenbergs Strandhotell och flera restauranger i Göteborg.

ANNONS
ANNONS