Nya våldtäktsmisstankar mot festfixaren Bardiya Pajouhi

Festfixaren Bardiya Pajouhi drogade och våldtog flera kvinnor – våldtäkter som han också filmade. För detta dömdes han till fängelse i nio år men utredningen mot Bardiya Pajouhi fortsatte. Nu riktas nya misstankar mot honom – om ytterligare två våldtäkter.

ANNONS
|

Tillsammans med Göteborgskrögaren Navid Atlassi dömdes festfixaren Bardiya Pajouhi till fängelse för två grova våldtäkter som inträffade i en lägenhet på Götabergsgatan i centrala Göteborg.

De bjöd två tonårstjejer på alkohol och droger för att sedan våldta dem. Offren var mer eller mindre medvetslösa i samband med att de två männen förgrep sig på dem och tvingade till sig samlag. Våldtäkterna filmades och fotograferades – vilket senare blev viktig bevisning.

Männen påstod dock att fallet med de unga kvinnorna var "en härlig utekväll som slutat i ett överraskande positivt gruppsex".

Navid Atlassi fick sex års fängelse medan Bardiya Pajouhi dömdes till fängelse i nio år.

ANNONS

LÄS MER:Bardiya Pajouhi och Navid Atlassi döms för krogvåldtäkterna

Flera offer

Utöver de två grova våldtäkterna dömdes festfixaren för ytterligare fyra våldtäkter samt sexuellt tvång och kränkande fotografering. Brotten ska ha begåtts mot flera kvinnor från år 2012 och fram till 2016. Detta i både Sverige och Los Angeles.

I Bardiya Pajouhis telefon hittade polisen ett stort antal filmsekvenser och bilder som visade hur han utnyttjar kvinnor sexuellt när de blivit medvetslösa.

– Bilden av festfixaren är att när han har tillfälle att ge sig på berusade kvinnor så gör han det, sa kammaråklagare Jim Westerberg som då ledde utredningen.

– Det har rört sig om samlag i ömsesidigt samförstånd, sa dock Bardiya Pajouhis advokat Björn Hurtig under rättegången.

LÄS MER:Krögaren och festfixaren döms för flera sexbrott

Utredningen fortsatte

Trots att de två våldtäktsmännen ställts inför rätta har utredningen fortsatt.

– Han har varit ute dagligen och festat och då kan man misstänka att han kommit i ytterligare liknande situationer, men vi har inte lyckats komma längre än så här. Det gör att vi misstänker att det kan finnas ett mörkertal med okända målsäganden, sa Jim Westerberg under den utredning som han ledde.

Han fortsatte:

– Det finns inget från 2013 och 2014 i hans mobil. Han har dessutom haft flera mobiler så man kan inte utesluta att det hänt saker under den här luckan.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Festarrangör misstänkt för serievåldtäkter

Ny förundersökning

Och nu står det klart att en ytterligare förundersökning mot festfixaren Bardiya Pajouhi har inletts. Förundersökningen rör en våldtäkt i november 2012 och en våldtäkt i februari 2014. De båda misstänktaövergreppen ska ha inträffat i Göteborg, enligt handlingarna från tingsrätten.

Kammaråklagare Stefan U. Lind leder den nya förundersökningen. Han är fåordig och hänvisar till att den misstänkte inte är förhörd ännu.

– Vi befinner oss i ett läge där vi inte vet vart detta tar vägen. Det kan ju vara så att det inte blir något av det. Men han ska höras om det och delges misstanke, så får vi se vad det leder fram till, säger han.

Mannen försvaras fortfarande av Björn Hurtig. Men stjärnadvokaten vill inte säga något om vem hans klient är. Han konstaterar dock att hans klient inte är delgiven någon misstanke än.

Bardiya Pajouhi sitter nu på anstalten Salberga. I nuläget är tidigast dag för villkorlig frigivning 21 mars 2022.

ANNONS