Ny julbutik i Eriksberg: ”Som att vara i en amerikansk julfilm”

Dekorband, julklappspåsar och rosetter – en amerikanskinspirerad julbutik har slagit upp dörrarna i Eriksberg.
– Många besökare säger att det är som att vara i en amerikansk julfilm, säger Camilla Steen som driver butiken My Holly Decco.

ANNONS
|

När Camilla Steen startade ett Instagramkonto för att lägga ut bilder på dekorationer och julpynt upptäckte hon att många delade hennes intresse för den amerikanska julen. Och för lite drygt ett och ett halvt år sedan startade hon webbshoppen My Holly Decco som främst specialiserar sig på dekorationsband med ståltråd.

– Jag märkte under förra året att försäljningen verkligen satte igång kring jul. Jag hade bara webbshoppen då och ville gärna öppna en fysisk butik, berättar hon.

I mitten av oktober slog hon upp portarna till den fysiska upplagan av My Holly Decco i ett kontorsutrymme i Eriksberg.

– Jag har mitt webblager här också. Det funkar lite som ett showroom, med granar och mycket dekorationer, men är samtidigt en butik.

ANNONS

Omgjord kontorslokal

Förutom de speciella dekorationsbanden säljer hon bland annat blommor, brickor, julgranskulor – och mer eller mindre allt som hör julen till.

– Många besökare säger att det är som att vara i en amerikansk julfilm. Jag brukar säga att butiken är amerikanskinspirerad, men den har också inspiration från Tyskland med mycket nötknäppare, säger Camilla Steen.

Förutom juldekorationerna säljer hon också festtillbehör till bröllop, nyår och påsk. Sedan oktober har butiken öppet varje helg fram till jul, och Camilla har redan bestämt sig för att hålla öppet nästa år igen.

– Vi har ett kök där vi bjuder kunder på glögg och varm choklad. Många som kommer hit stannar gärna en stund, säger hon.

”Tror den här stilen kommer växa”

När Camilla var i tioårsåldern bodde hon i USA under två år. Tiden i USA har inspirerat henne mycket och hon tänker tillbaka på julen där som något helt magiskt.

– När vi flyttade hem sen insåg jag att julen inte alls var samma i Sverige. Det är ju länge sedan, men redan då hade folk i USA stora slädar och belysningar i sina trädgårdar. I dag har ju fler det här också, det tar ju sin lilla tid men det mesta därifrån kommer så småningom hit, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Jag är helt tokig i julen och älskar att julpynta. Den här typen av julpynt har jag inte sett någon annanstans i Sverige. Jag tror väldigt att den här stilen kommer att växa, jag ser redan nu att den har börjat göra det.

LÄS MER:Här är nya butikerna som öppnar i Göteborg

LÄS MER:Två nya butiker öppnar i Arkaden

LÄS MER:Här öppnar ikoniska klädkedjan sin nya butik

ANNONS