Nu öppnar Liseberg för sommaren 2024

Efter en omtumlande vinter och vår öppnar Liseberg för sommarsäsongen. På lördagen väntar extra premiärfirande och världens största kanindisco.
– Det känns fantastiskt roligt efter en väldigt sorglig vår, säger Mårten Westlund, PR- och kommunikationschef.

ANNONS
|

Redan 11.30 på lördagen kommer ivriga Lisebergsgäster bjudas på ett premiärfirande vid södra entrén. Det blir en halvtimme med dans, glass och kaninkramar innan Liseberg öppnar grindarna för säsongen.

Några timmar senare, klockan 14.00, blir det vad Lisebergs PR- och kommunikationschef Mårten Westlund beskriver som ”världens största kanindisco” vid Kaninscenen.

Hur vet ni att det blir världens största kanindisco?

– Det är vår ambition. Det är lite svårt att mäta, det är en konstform som inte är så etablerad.

Efter Oceanabranden: ”Många kommer se”

När Liseberg öppnar igen har det gått drygt två månader sedan branden på Oceana, där en medarbetare dog.

– Vi har fått väldigt mycket kärlek under våren så vi ska försöka tacka för det och har uppmanat våra kollegor som kan att möta våra gäster under lördagen, säger Mårten Westlund.

ANNONS

Kommer gästerna märka av branden på något sätt?

– Gästerna är medvetna om vad som hänt med tanke på all uppmärksamhet det fick. Många kommer se det när de går in men när man kommer hit ska man känna att det är en glädjefylld dag så vi kommer inte att påminna gästerna om det på något sätt. Har man några frågor om det kan man prata med kundtjänst och gästservice, de är pålästa och kunniga.

Flera artister på Liseberg 2024

Resten av sommarsäsongen kommer, som vanligt, innebär åkattraktioner, evenemang och musik. Bland annat spelar Veronica Maggio på Liseberg för första gången på sju år och i augusti kommer Timbuktu till Stora scenen. Mårten Westlund tipsar även om de olika festdagarna med olika teman som country samt metalmusik och öl men även elvadansen med livemusik. Den sker varje onsdag med start 5 juni.

– Det känns fantastiskt roligt och glädjefyllt att öppna igen efter en väldigt sorglig och omtumlande vår. Vi är naturligtvis glada att kunna öppna parken och välkomna våra glada gäster. Glädjen är det vi håller på med, det är kärnan, säger Mårten Westlund.

Liseberg fortsätter med civila vakter

Förra våren var det stökigare än vanligt på Liseberg. Då fick 50 personer sina årskort indragna, bara tio dagar efter att parken öppnade för säsongen. Senare under året började de använda civilklädda vakter, utöver de uniformerade, för att få bukt med problemen.

ANNONS

Det kommer de fortsätta med i år.

– Det gav oss mycket bättre resultat och stöket gick helt klart ner så vi kommer fortsätta med det. Vi hittade ett bra förhållningssätt där vi är proaktiva på ett annat sätt. Ser vi ett gäng som det kan bli stök kring ser vi till att vara framme och säga ”hej, hallå, vi ser er” och avstyra saker innan de sker.

Något som dessutom är nytt för i år är att en del åkpass kommer att bli billigare om man bokar online än om man köper i parken. Liseberg har öppet 12.00-20.00 varje helg i april, för att sedan successivt utöka öppettiderna kommande månader.

LÄS MER:Lisebergs Guldpass blir dyrare – parken ändrar priserna för årets åkpass

LÄS MER:Socialarbetare kritiserar Lisebergs guldpass

LÄS MER:Oceana skulle konkurrera med Disneyland – efter tio års arbete förstördes allt

LÄS MER:Brandmännen berättar – de var först på plats när Oceana brann

LÄS MER:Tidslinje: Dagen då Lisebergs Oceana brann ner

ANNONS