Nu kan du köpa din egen ögrupp

Har du någonsin drömt om att äga din alldeles egen ögrupp? Nu kan du nämligen lägga vantarna på ett väldigt unikt objekt. En ögrupp mitt i Göteborgs hamninlopp är till försäljning.

ANNONS
|

Det är Stora Måvholmen, en ögrupp som militären har ägt i över hundra år, som är till försäljning. För några år sedan, i2012, såldes ögruppen till en privatperson. Men nu finns den alltså ute till salu igen. Peter Eriksson, fastighetsmäklare, lovar ett köpav världsklass.

– Det här är Göteborgs kanske bästa adress. Hur många kan säga att de äger en ögrupp i centrala Göteborg med cirka 50 meter till Stenafärjan? En egen fastighet i hamnen, det är inte många som har.Jag tycker det är rätt häftigt, berättar Peter Eriksson.

Ögruppen består utav tre öar, varav Stora Måvholmen är den största.Fastigheten är över670000 kvadratmeter stort varav land är 94 000. Vid den största ön finns även en brygga där man kan lägga till med en båt. Idag finns det inte bygglov, men Peter Eriksson tror att det kan komma att ändras i framtiden.

ANNONS

– Idag är det ju strandskydd 300 meter, men det finns möjligheter att det ändras framöver, säger han.

Hur har intresset varit för ögruppen?

– Det är otroligt många som har tittat på sidan på nätet. Än så länge har tio personer ringt och tre av dem är såpass intresserade att de vill komma och titta, men detäringen som varit där än, berättar Peter Eriksson.

Utropspriset för tomten är 6 900 000 kronor. Men det kan enligt Peter Eriksson, vara föränderligt.

– Den kan lika gärna gå för tre miljoner som för 25 miljoner, säger han.

Vem den lycklige ägaren än blir, menar Peter Eriksson att det inte bara är ett häftigt köp den framtida ägaren gör, det är dessutom ett smart sådant.

– Man måste tänka att det här är en investering för framtiden. I stället för aktier, så köper man denna ögrupp. Det är en investering både för sig själv,för sin familj och sin själv, säger han.

ANNONS