Nova attackerades av tre arga pitbullhundar

ANNONS
|

Det var vid kvart över tio i måndags kväll som Joen Holm kom runt hörnet vid Lindholmen Science park med pinschern Nova i koppel och fick syn på de tre okopplade pitbullterrier en bit bort. När personerna som var ute med de tre större hundarna såg Joen och Nova kopplade de pitbullterrierna – men det hjälpte föga. Så fort de tre upptäckte den lilla pinschern började de springa mot henne, och mannen som höll i kopplen släpades efter över en gräsmatta.

– Jag börjar gå snabbare, men en av hundarna hinner i kapp. Den flyger på och biter Nova i halsen och vid benet. Den högg för att döda, säger Joen Holm.

ANNONS

Efter att Joen och den andra mannen lyckats avbryta attacken tog Joen telefonnummer av en kvinna som sa sig vara hundarnas ägare.

– Hon sa om och om igen att det inte var någon fara, då blev jag vansinnig. Jag stod liksom där helt nedblodad med stackars Nova i famnen, säger Joen Holm.

Nova fick åka till Blå Stjärnan för att sys och få två drän, och hölls kvar över natten. I går eftermiddag fick hon komma hem och var då mycket orolig. Joen Holms sambo Christopher Usilla säger att Nova mår bättre i dag men fortfarande har väldigt ont.

– Hon får smärtstillande och antibiotika. Vi har varit på promenad och det gick bra. Nu ska jag åka och göra en polisanmälan, säger Christoffer Usilla.

ANNONS