Nödraketer från festande ungdomar orsakade stort pådrag

En stor sjöräddningsinsats drogs på lördagskvällen igång i farvattnen utanför Öckerö sedan skarpa nödraketer skjutits upp.

ANNONS
|

Strax efter klockan tio på lördagskvällen drog sjöräddningscentralen igång en sjöräddningsinsats i farvattnen väster om Öckerö.

– Vi blev nedringda av personer som hade sett tre skarpa nödraketer skickas upp utanför Öckerö, berättar Carl-Johan Tylegård, sjöräddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Tre räddningsbåtar skickades ut samtidigt som andra båtar svarade på anropen om hjälpinsatser.

– Vi larmade ut Kustbevakningens KBV 312, som fanns utanför Brännö, och Sjöräddningen från Brännö. Och Försvarsmakten skickade ut en stridsbåt från norra skärgården, berättar Tylegård.

Samtidigt gick räddningstjänstens personal ut på klipporna på Öckerö, där de fann en grupp festande ungdomar vid en eld.

– De blev utfrågade av oss, och erkände att det var de som skjutit upp nödraketer. Vi släckte deras eld och meddelade sjöräddningen som kunde avsluta sin insats, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS

Klockan 22.45 avslutade sjöräddningscentralens insats.

– Naturligtvis ser vi allvarligt på att folk skjuter nödraketer utan att det är en nödsituation. Det är inte ok på något sätt. Om det blir några konsekvenser kan inte jag säga. Jag ansvarar för sjöräddningen, säger Carl-Johan Tylegård.

ANNONS