Nekades lasta av på Bokmässan – då slog tjuven till

AW Förlag blev nekade att använda mässans lastplats – vilket gjorde att tjuvar kunde länsa bilen. Men Bokmässan menar att de inte har något ansvar.

ANNONS
|

Författaren Arnold Wernersson och redaktören Åsa Svensdotter tog bilen från Skåne för att delta på Bokmässan i och med släppet av Arnold Wernerssons senaste bok. Men väl framme, nekades de att lasta av på mässans lastplats.

– De sa att personbilar inte får lasta av där och hänvisade oss till Focushusets parkering, säger Åsa Svensdotter.

Bilen var länsad

Paret ställde därför bilen i Focushuset. När de återvände för att hämta fler grejer efter en första runda var dörren uppbruten och bilen länsad.

– De hade tagit allt. Rekvisita, visitkort, ner till kläderna vi packat ner. Det är en lysande affärsidé om man är i inbrottsbranschen. Mässorna är ju ett virrvarr av människor med stora packningar, säger Åsa Svensdotter.

ANNONS

Från Bokmässans håll menar man att man gjort vad man kan för att informera utställare om rutinerna. Reglerna beror enligt Bokmässans försäljningsansvarige Tomas Belfrage på att det rent utrymmesmässigt vore ohållbart om även personbilar för lasta av på mässans lastgård.

– Det finns en hel sida som handlar om transporter och vad som gäller. Den infon får alla utställare tillgång till, säger Tomas Belfrage, försäljningsansvarig på Bokmässan.

Många bilinbrott

Trots att Bokmässan aktivt hänvisar utställare till Focushusets parkering, menar Tomas Belfrage att Bokmässan inte har något ansvar i frågan.

– De kan rent teoretiskt parkera var som helst men Focushuset ligger nära och det finns en gång in till mässan. Det är därför vi föreslår det. Det finns säkert de som parkerar på andra platser, men ett bilinbrott hade lika gärna kunnat hända någon annan stans.

Focushuset är ett av de parkeringshus i Göteborg där flest bilinbrott begås varje år.

Göteborgs stads parkeringservice menar att man jobbar hårt med säkerheten.

– Parkeringsvakterna är där nästan dagligen och väktarna är där nattetid. Sedan jobbar vi också med belysning och kameror, säger Amir Torkalinaghipoor, chef för parkeringsservice.

GP har sökt Bokmässans ansvariga för att få svar på varför förlaget inte fick lasta av vid mässans lastplats.

ANNONS
ANNONS