Tre personer har mördats som en del i gängkonflikten i Backa.
Tre personer har mördats som en del i gängkonflikten i Backa. Bild: Per Wahlberg

Morden i gängkriget i Backa

De styrde Backagänget. Men en efter en mördades de. På elva månader hade topptrion utraderats. Här kan du läsa om gängmorden i Backa:

ANNONS
LocationGöteborg||
Gängmorden i Backa
Bild: Elisabeth Alvenby

18 maj 2014:

grade crossed
29-årig gängledare sköts till döds på skola. Den oinskränkte ledaren för Backagänget satt i en soffa i en lokal i Erikslundsskolan när en okänd och maskerad person kom in och började skjuta med ett automatvapen. Han tömde ett magasin mot 29-åringen. Enligt vittnen avlossades mellan 30-50 skott mot den helt försvarslöse gängledaren. Ingen dömd.
Gängmorden i Backa
Bild: Elisabeth Alvenby

19 juni 2014:

grade crossed
32-åring mördad i Skogaberg. En förbipasserande upptäckte den svårt skadade mannen i bilen i Skogaberg. Han hade omfattande skottskador i bland annat huvudet och bröstet och var så illa däran att hans liv inte gick att rädda. Det 32-åriga mordoffret var nära vän med den mördade ledaren i Backagänget och räknades som konstellationens andreman. Ingen dömd.
Gängmorden i Backa
Bild: Nicklas Elmrin

16 april 2015:

grade crossed
29-åring mördad i Angered. Nästan ett år efter att Backagängets ledare mördades i Erikslundsskolan sköts även hans ett år yngre bror till döds. Det var en tidig morgon som skott avlossades mot 29-åringen när denne befann sig på en parkeringsplats vid Gunnaredsterrassen i Angered. Även lillebrodern hade en ledande roll i Backagänget. Efter mordet på storebrodern hade han dock känt sig hotad och sökt stöd i andra kriminella gäng. Ingen dömd.

LÄS MER:Polisområdeschefen om hur unga dras in i Backagänget

LÄS MER:Så utraderades Backagängets topptrio

LÄS MER:Oron i Backa: ”Det vi gör räcker inte”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS