Tre personer har mördats som en del i gängkonflikten i Backa.
Tre personer har mördats som en del i gängkonflikten i Backa. Bild: Per Wahlberg

Morden i gängkriget i Backa

De styrde Backagänget. Men en efter en mördades de. På elva månader hade topptrion utraderats. Här kan du läsa om gängmorden i Backa:

ANNONS
LocationGöteborg||
Gängmorden i Backa
Bild: Elisabeth Alvenby

18 maj 2014:

grade crossed
29-årig gängledare sköts till döds på skola. Den oinskränkte ledaren för Backagänget satt i en soffa i en lokal i Erikslundsskolan när en okänd och maskerad person kom in och började skjuta med ett automatvapen. Han tömde ett magasin mot 29-åringen. Enligt vittnen avlossades mellan 30-50 skott mot den helt försvarslöse gängledaren. Ingen dömd.
Gängmorden i Backa
Bild: Elisabeth Alvenby

19 juni 2014:

grade crossed
32-åring mördad i Skogaberg. En förbipasserande upptäckte den svårt skadade mannen i bilen i Skogaberg. Han hade omfattande skottskador i bland annat huvudet och bröstet och var så illa däran att hans liv inte gick att rädda. Det 32-åriga mordoffret var nära vän med den mördade ledaren i Backagänget och räknades som konstellationens andreman. Ingen dömd.
Gängmorden i Backa
Bild: Nicklas Elmrin

16 april 2015:

grade crossed
29-åring mördad i Angered. Nästan ett år efter att Backagängets ledare mördades i Erikslundsskolan sköts även hans ett år yngre bror till döds. Det var en tidig morgon som skott avlossades mot 29-åringen när denne befann sig på en parkeringsplats vid Gunnaredsterrassen i Angered. Även lillebrodern hade en ledande roll i Backagänget. Efter mordet på storebrodern hade han dock känt sig hotad och sökt stöd i andra kriminella gäng. Ingen dömd.

LÄS MER:Polisområdeschefen om hur unga dras in i Backagänget

LÄS MER:Så utraderades Backagängets topptrio

LÄS MER:Oron i Backa: ”Det vi gör räcker inte”

ANNONS