Mördarna sköt rakt in hos familj

ANNONS
|

En intensiv mördarjakt pågår just nu i Göteborg efter att en man i 25-årsåldern under natten mot fredagen blev skjuten till döds med flera skott på Bärnstensgatan i Tynnered i Göteborg.

När GP befinner sig vid mordplatsen morgonen efter skjutningen går polisens tekniker runt och letar efter kulor och tomhylsor med hjälp av metalldetektorer.

– Vi säkrade en del hylsor redan i natt. Den avlidne har skjutits med flera skott. Hur många skott som har avlossats har jag inte fått någon sammanställning på än, men vi undersöker brottsplatsen så noga vi bara kan, för att klarlägga om det använts fler än ett vapen och vilket eller vilka typ av vapen som har använts, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

ANNONS

Sköt rakt in i bostadshus

En kvinna som bor bara några meter från platsen där mannen mördades visar upp hur en av kulorna gått rakt igenom hennes balkong och hur den har avsatt ett märke på väggen till hennes sovrum.

– Skotthålet märkte jag först på morgonen. Jag vaknade i natt av att jag hörde skottlossningen och tittade ut genom persiennerna. Jag såg hur killen låg på marken bara några meter bort. Sedan efter någon minut kom en bil. Det måste varit hans kompisar eller anhöriga,berättar kvinnan.

Hon berättar fortsatt hur en av männen i bilen försökte lyfta in den skjutne i fordonet de anlände till platsen i, men att en ambulans anlände i samma stund. Kort därefter kom också polisen.

Polisens tekniker vid platsen bekräftar för GP att kulor träffat fasader till bostadshusen intill mordplatsen.

Kopplas till pågående gängkonflikter

Polisens presstalesman Christer Fuxborg konstaterar att sättet mordet har utförts på gör att det mesta i nuläget pekar på att det är en uppgörelse som går att koppla till de pågående gängkonflikterna i Frölunda och Tynnered. Enligt vittnesuppgifter till polisen ska två maskerade gärningsmän flytt från mordplatsen på en moped, som ännu inte har anträffats.

– Man kan konstatera att personerna som har gjort det här inte har visat någon som helst hänsyn när det kommer till aspekten att utsätta andra för fara. Moduset, alltså tillväga gångsättet det här mordet har utförts på, gör att allt tyder på att detta har kopplingar till gängkriminaliteten i våra västra stadsdelar. Det är inte personer som åker runt i stan och skjuter folk helt random, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Kvinnan som bor lägenheten som träffades av en av mördarnas kulor berättar att hon är trött på skjutningarna i området.

– Det har varit skottlossningar här innan, men aldrig så här när. Det är klart man blir arg, och är skärrad. Hans kompisar som kom var unga. Det är nästan barn. Det är klart man blir både arg och skakad, säger kvinnan till GP.

ANNONS