Misstänkt mordförsök i Göteborg

En man hittades utomhus med skärskador under natten till fredagen. Polisen misstänker att det kan röra sig om ett mordförsök alternativt dråpförsök. Men i nuläget har man ingen misstänkt.

ANNONS
|

Strax före klockan två natten till fredag larmar en taxichaufför polisen om att en man hittats utomhus med skärskador på Hisingen.

Mannen som är i 50-årsåldern var vaken och talbar när han påträffas, men han fick föras med ambulans till sjukhus. Han ska ha skador i ryggen och i en arm.

Polis kallades till platsen och har under natten bland annat sökt genom området med hundpatrull.

– Vi har genomfört en teknisk undersökning i den skadade mannens bostad. I nuläget är det ett spaningsärende och vi har ingen misstänkt, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

Mannens skadeläge är oklart. Brottsrubriceringen är försök till mord alternativt dråp.

– Vi har gott hopp om att hitta en gärningsman för dådet, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det här är den andra knivskärningen på kort tid som har inträffat på Hisingen, en knivskärning GP berättat om tidigare. Under torsdagskvällen larmades polisen till en lägenhet där en man blivit knivskuren i sin arm. Även den mannen fick föras till sjukhus.

ANNONS