Misstänkt mordbrand vid restaurang på Hisingen

Spridningsrisken var stor när det började brinna i soprummet hos en restaurang på Hisingen strax efter midnatt. Branden misstänks vara en mordbrand.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 24 på natten mot lördagen som det av okänd anledning började brinna i soprummet hos en restaurang på Herkulesgatan.

– Det brann kraftig med över 10 meter höga lågor, säger Dan Lindqvist, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

"Stor spridningsrisk"

Branden blev intensiv och farlig.

– Ja, enligt Räddningstjänsten var det stor spridningsrisk, men man lyckades att släcka den snabbt, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Strax innan branden bröt ut sågs en okänd person vid platsen.

– Därför har det upprättats en anmälan om misstänkt mordbrand, säger Peter Adlersson.

Enligt räddningstjänsten var det ett mindre fristående sophus som brann och branden kunde släckas relativt snabbt. Efter att ha letat glödbränder och rivit delar av den återstående konstruktionen kunde räddningstjänsten lämna platsen strax efter klockan 01.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS