Misstänkt mordbrand i Mölndal

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand efter att det börjat brinna i ett flerfamiljshus i Mölndal. Det är tredje gången på kort tid som det brinner i huset och under morgonen knackar polisen dörr i området.

ANNONS

Klockan 01.53 natten till söndag kom larm om kraftig rökutveckling i ett trapphus i centrala Mölndal. Räddningstjänsten gick in i huset och kunde släcka elden relativt kvickt.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och det pågår en förundersökning om mordbrand.

– Det finns omständigheter som gör att vi misstänker att branden kan vara anlagd, men jag kan inte gå in på exakt vad, säger Jens Andersson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Under morgontimmarna knackar de dörr i området och förhör eventuella vittnen. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

ANNONS

– Om någon sett eller hört något som kan leda oss fram till en misstänkt så vill vi gärna veta det. Så om du sett något som sticker ut är vi tacksamma om du tar kontakt med oss, säger Jens Andersson.

Detta är tredje gången som det brinner i lägenhetshuset på kort tid. I början av januari inträffade dessutom en kraftig explosion i byggnaden, en smäll som hördes över stora delar av Göteborg och även skadade hisschaktet och flera bilar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS