Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen efter larmet om en brand i Majorna.
Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen efter larmet om en brand i Majorna. Bild: Fanny Lyrheden

Misstänkt mordbrand i Majorna

På onsdagskvällen började det brinna på Svanebäcksgatan i Majorna. Boende blev evakuerade och enligt räddningstjänsten har två lägenheter skadats i branden. Polisen misstänker att någon anlagt branden och har upprättat en anmälan om mordbrand.

ANNONS
|

Strax efter klockan 21.50 på onsdagskvällen larmades SOS alarm om en brand på Svanebäcksgatan i Majorna.

– Räddningstjänsten är på plats och är på väg in i en rökfylld lägenhet, säger Johan Karlsson som är larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter att larmet kom in.

Sex enheter från räddningstjänsten larmades till platsen tillsammans med polis och ambulans. Boende i trapphuset blev evakuerade i samband med branden, enligt räddningstjänsten.

Strax före midnatt meddelade räddningstjänsten att de har kunnat avveckla med några enheter.

– Vi är kvar med en enhet och en ledningsenhet. Vi gör klart det sista här, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör.

ANNONS

Två brandskadade lägenheter

Enligt räddningstjänsten rör det sig om två brandskadade lägenheter. Ingen person ska ha skadats, men på grund av rökutvecklingen behövde fastigheten vädras ur.

Vid kvart i ett på natten var polis fortfarande kvar på platsen.

– Vi är kvar och patrullen har skrivit en anmälan om mordbrand, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polisen har tagit en dörrmatta, som låg utanför den hårdast drabbade lägenheten, i beslag.

– Som jag förstår det har en dörrmatta börjat brinna i trappuppgången, sedan har elden spridits till ytterdörren och möjligen lite in i lägenheten också, säger Magnus Schildt.

Ingen misstänkt gripen

Man har ännu inte gripit någon misstänkt. Dörrmattan ska undersökas för att utröna om det använts någon brandfarlig vätska för att sätta eld på den.

– Vi har hört några vittnen till händelsen, men vad de sagt kan jag inte gå in på, säger Magnus Schildt.

Enligt polisen har alla boende kunnat återvända till sina lägenheter. Det gäller även den mest skadade lägenheten.

– Det var det inga större skador i den lägenheten, utan den ska vara beboelig.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS