Misstänkt mordbrand i Göteborg

ANNONS
|

Strax innan 02-tiden under natten mot lördag började det av okänd anledning att brinna i ett trevåningshus i stadsdelen Gårda i centrala Göteborg.

– Jag vaknade av skrik och smällar. Det visade sig att det brann i samma träbyggnad som jag bor i, säger ett vittne som bor i närheten av branden.

Räddningstjänst, ambulans och polis var snabbt på plats.

– Vi är på plats med personal från flera brandstationer, totalt cirka 25 brandmän och ledningsresurser, säger Anders Gärdhagen, stabschef vid räddningstjänsten Storgöteborg.

En person rökskadad

Räddningstjänsten uppger att en person fick hjälpas ur en lägenhet men övriga boende i fastigheten och i området har inte behövts evakueras på grund av branden. En person fick föras till sjukhus med lättare rökskador.

ANNONS

– En person är avförd med ambulans till sjukhus, säger Anders Gärdhagen.

Det är i nuläget inte klarlagt vad som orsakade branden och polisen har därför startat en förundersökning om misstänkt mordbrand.

– Vi har startat en förundersökning gällande mordbrand, och vi kommer att utföra en teknisk undersökning under morgonen, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Räddningstjänsten hade vid 06-tiden avslutat räddningsarbetet, och kontrollerat att branden inte spridit sig. En enhet kommer att vara kvar på platsen under morgonen för att utföra bevakningsarbete.

ANNONS