Efter bedömning visade det sig att det misstänkt farliga föremålet vid Östra sjukhuset var ofarligt – det var en nödraket.
Efter bedömning visade det sig att det misstänkt farliga föremålet vid Östra sjukhuset var ofarligt – det var en nödraket. Bild: Paul Wennerholm

Misstänkt farligt föremål vid Östra sjukhuset – var nödraket

Polis larmades till Östra sjukhuset med anledning av ett misstänkt farligt föremål utomhus. Efter bedömning visade det sig att föremålet var ofarligt – det var en nödraket.
– Vi håller på att häva avspärrningarna i detta nu, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

ANNONS
|

Larmet kom strax efter klockan 10.30 på fredagen. Både polis och räddningstjänst ryckte ut.

– Vi åker till Östra sjukhuset för att kontrollera ett larm om ett misstänkt farligt föremål. Nu får experter avgöra om det är skarpt och utgör någon fara, säger polisens presstalesperson Jens Andersson strax efter larmet.

Området spärrades av och bilder på föremålet skickades nationella bombskyddet för bedömning. Bedömningen visade att föremålet var ofarligt.

– Det var en nödraket. Vi håller på att häva avspärrningarna i detta nu, säger Jens Andersson.

Ordningsvakt larmade

Enligt polisen hittades nödraketen utomhus cirka 30 meter från närmsta byggnad. Det var en ordningsvakt som uppmärksammade raketen och larmade polisen.

ANNONS

– Nödraketen är tagen i beslag. Vad brottsrubriceringen landar i är återstår att se, säger Jens Andersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS