Misstänkt farligt föremål i centrala Göteborg

Ett larm om en misstänkt farligt föremål i centrala Göteborg orsakade en polisinsats under fredagen. Efter att några gator först spärrats av, visade det sig vara ett ofarligt föremål och de flesta avspärrningarna kunde hävas.
– Det är någon som velat skrämmas, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Larmet kom in vid 09.50 om att det fanns risk för en explosion i centrala Göteborg. Varken SOS alarm eller räddningstjänsten hade mer info om vad larmet innebar utan hänvisade till polisen.

Enligt GP:s reporter på plats var ett område mellan Postgatan och Smedjegatan nära Kronhusbodarna avspärrade. Men runt kvart över tio hävdes stora delar av avspärrningarna och flera polisbilar lämnade platsen.

– För att göra en lång historia kort så är det en byggarbetare på platsen som hittade en grön väska stående, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

”Skrämmas”

Byggarbetaren kollade i väskan för att kunna se vem den skulle kunna tillhöra. Inuti väskan upptäckte byggarbetaren något som såg ut som en hemmagjord bomb.

ANNONS

– Då backade han från väskan och tillkallade polis. Vi kom till platsen och spärrade av, säger Thomas Fuxborg.

Initialt rubricerade polisen händelsen som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, och nationella bombskyddet kopplades in. Men snart kunde bombskyddet konstatera att föremålet var ofarligt.

– Det är någon som byggt något som ska se ut som en bomb. Förmodligen för att skrämma någon, säger Thomas Fuxborg.

Rubriceringen har nu ändrats till olaga hot. Polis var vid 10.45 kvar vid platsen och tar förhör med de inblandade i händelsen. Ingen misstänkt finns eller är gripen i skrivande stund.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS