Masskrock efter misstänkt streetrace

ANNONS
|

Larmet om masskrocken på Söderleden kom till polisen vid 22.40-tiden på lördagskvällen. Olika vittnesuppgifter pekar på att olyckan ska ha föregåtts av ett så kallat "streetrace" i närheten.

- Allt tyder på det, men de inblandade har ännu inte gjort några medgivanden, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Sammanlagt var sex bilar inblandade i krocken. Tre personer fick lindrigare skador, men ingen av dem behövde uppsöka sjukhus.

Polisen fortsätter att utreda händelsen och enligt Christer Fuxborg kan inblandade delges misstanke för vårdslöshet i trafiken.

ANNONS

Streetrace är illegala biltävlingar som hålls på allmänna vägar. Deltagare samlas med kort varsel, några stoppar annan trafik och några håller utkik efter polisen, medan kappkörningen pågår. Om polisen dyker upp, brukar de inblandande försvinna lika fort, som de kom.

En person, som uppger sig ha varit med och ordnat tävlingen, säger till GP, att den inte ägde rum på Söderleden utan på ett område i närheten. Personen medger dock, att det inte fanns något tillstånd för tävlingen.

Olyckan ska, enligt uppgifter från samma person, ha skett när åskådare tog sig till området i Sisjön, där själva kappkörningen ägde rum.

ANNONS