Måsarna kan man säga minst sagt störde polisens arbete under Gothenburg Culture Festival.
Måsarna kan man säga minst sagt störde polisens arbete under Gothenburg Culture Festival. Bild: Göran Odefalk

Mås stal polisens knarkbevis

Ett av Göteborgspolisens narkotikatillslag fick en oväntad vändning när en mås ingrep och stal den misstänkta påsen med knark.

ANNONS
|

Två poliser blev under Gothenburg Culture Festival snuvade på sin bevisföring i ett pågående knarktillslag efter en fräck stöld genomförd av en mås.

Det hela utspelade sig när två civila poliser skulle ingripa mot två män och en kvinna på en bänk under span vid Bastionplatsen i samband med Gothenburg Culture Festival häromveckan. Utöver kvinnan och männen var platsen för ingripandet även ett vattenhål för en stor mängd måsar.

Kastade påse för att undvika polisen

När patrullen närmade sig bänken valde en tredje man, som hittills inte funnits med i polisens misstankar att reagera, uppger presstalespersonen Camilla Fogelhamre.

– Då väljer en man som sitter strax bredvid och som uppenbarligen har förstått vad som kommer ske att kasta ifrån sig en påse med vad våra spanare misstänker vara narkotika, säger Camilla Fogelhamre.

ANNONS

Oväntad tjuv förvirrade polisen

Innan de båda civilspanarna hann agera valde en för polisen oväntad part att delta i knarktillslaget. Strax efter att den tredje mannen försökt göra sig av med bevismaterialet dök nämligen en mås ned och plockade upp påsen.

– Den dyker, tar upp påsen och flyger igen, har jag fått förklarat för mig, säger Camilla Fogelhamre vidare.

Medan fågeln svävade i väg med det förmodade knarkbeviset i näbben kunde den tredje mannen fly från platsen.

– Poliserna måste ha blivit såpass förvånade och förbluffade att mannen fick ett ögonblick att smita in i folkhavet. Jag ser framför mig två poliser som tittar upp mot en mås som seglar i väg, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Försvann med "knarkpåsen"

Efter den fräcka bevisstölden kunde poliserna ingripa mot sitt första mål, kvinnan, som enligt polisens utsago öppet satt och rökte cannabis eller hasch. I samband med ingripandet frihetsberövades kvinnan misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk. De andra två männen på bänken kunde inte misstänkas för några brott.

Vart måsen med påsen försvann har polisen i region Väst ingen aning om. Men polisens presstalesperson Stefan Gustafsson har sina misstankar.

– För de som lever på västkusten vet att det som en mås inte kan svälja finns inte.

ANNONS
ANNONS