Många platser kvar på universitetet

ANNONS
|

Andra antagningen till universitet och högskolor är klar sedan början av augusti. Men höstterminen börjar inte riktigt än, och för den som fått en uppenbarelse och kommit på att den vill börja plugga i höst är det inte för sent än. Man kan dock inte vara så petig med alternativen. Populära utbildningar som läkare, musiker och arkitekt är såklart fulla med långa köer av hoppfulla på reservplats. Chalmers Tekniska Högskola har inte en enda utbildning som är öppen för sen anmälan.

På Göteborgs Universitet är alla platser upptagna på en lång rad utbildningar, däribland förskollärare, dietsist, sjukgymnast, personalvetare, jurist, socionom, sjuksköterska och arbetsterapeut. Lediga utbildningsplatser återfinns, precis som på lärarutbildningen, inom teoretiska naturvetenskapliga ämnen, humaniora och moderna språk.

ANNONS

Högskolan i Borås textilutbildningar, däribland modedesign och butikschef, är fulla nästan allihop. Bara textilingenjörprogrammet är öppet för sen anmälan. Platser finns också att söka för den som vill bli bibliotekarie, förskolelärare eller maskiningenjör.

ANNONS