Man slog predikant i Göteborg – nedbrottad på plats

En person ska ha slagit en man som stod och predikade i centrala Göteborg. Mannen brottades först ner av personer på plats efter händelsen, berättar ett vittne för GP. Därefter blev han omhändertagen av polis.

ANNONS

På lördagseftermiddagen stod en person och predikade nedanför statyn Kopparmärra Göteborg när en annan person plötsligt gick fram och slog till honom i ansiktet, enligt ett vittne på plats.

– Han blev nedbrottad av personer på plats som höll kvar honom. Polisen var där på någon minut, säger vittnet till GP.

Man i 25-årsåldern blir omhändertagen

Händelsen bekräftas också av polisen, där presstalespersonen Jens Andersson beskriver händelsen så här:

– Det är en person där som ska ha blivit misshandlad av en man. Han har sedan hållits fast på marken av flera personer från allmänheten. Han är stökig och försöker ta sig loss. Sedan kommer polis till platsen och mannen blir omhändertagen, säger han.

ANNONS

Mannen, som är i 25-årsåldern, blir omhändertagen med stöd av polislagens 13:e paragraf, som kan användas när någon ”stör den allmänna ordningen”.

– Det finns ingen anmälan om misshandel, han är frihetsberövad men inte gripen, säger Andersson.

Senare uppger polisen att en anmälan om misshandel är upprättad.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS