Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Tim Aro/TT

Man skulle på visning – blev biten, jagad och rånad

En man i 25-årsåldern tog sig till en adress i Johanneberg för att se en bostad. Istället för att få en visning av bostaden utsattes han för misshandel och rånades av mannen på andra sidan dörren.
– Gärningsmannen ville att målsägande skulle sälja narkotika, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Det var på onsdagskvällen vid 19-tiden som polisen fick larm om ett bråk i en lägenhet i Johanneberg.

– Det är en man i 25-årsåldern som har tagit sig till en adress för att kolla på en lägenhet, säger Jens Andersson.

När mannen som skulle se lägenheten knackade på dörren möttes han av en man som försökte övertyga honom till att sälja narkotika åt honom. Något besökaren uppgav att han inte ville göra. Detta ledde till att mannen i lägenheten tog hans telefon.

Biten och jagad med kniv

Det uppstod ett bråk och mannen ska ha blivit biten, jagad med en kniv samt fått ta emot knytnävsslag och fallit ned för en trappa i samband med händelsen. Enligt initiala uppgifter från polisen uppgavs det att det var en kvinna som var målsägande, men på torsdagsförmiddagen framkom det att det i själva verkat var en man.

ANNONS

– Det är någon i huset som hör bråket i bostaden och när vederbörande tittar ut från sin lägenhet ser han att mannen trillar ner för trappan och larmar då till polisen från sin lägenhet, säger Jens Andersson.

– Mannen verkar labil så man kallar in insatsstyrkan till platsen, säger Jens Andersson.

Greps av insatsstyrkan

Gripandet gick lugnt till och gärningsmannen greps i lägenheten. En husrannsakan genomfördes i samband med gripandet och polisen hittade mobiltelefoner, klockor och misstänkt narkotika i bostaden.

Gärningsmannen är nu misstänkt för en rad olika brott.

– Både rån, grovt olaga hot, innehav av narkotika och misshandel är brottsrubriceringarna, säger Jens Andersson.

Ingen ambulans larmades till platsen i samband med händelsen och polisen har inga uppgifter om att mannen i 25-årsåldern har behövt uppsöka vård.

– Det ska inte röra sig om några allvarligare fysiska skador utan främst skrapsår på armen och chocktillstånd. Detta är inget man förväntar sig när man ska gå och se en lägenhet, säger Andersson.

LÄS MER:Ytterligare två gripna efter mordet i Biskopsgården

LÄS MER:Man misstänkt för sexuellt ofredande på Avenyn

ANNONS